19 / 04 / 2024

İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan ‘Yağcıoğlu Apartmanı' ile ilgili yeni gelişme ortaya çıktı.  Projede aykırı yapılan bodrumdan ilk günden beri su çıktığı, betonun yumuşadığı belirtildi.



İzmir'de geçen sene 30 Ekim'deki 6.6'lık depremde yıkılarak 11 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Yağcıoğlu Apartmanı'nın tutuklu fenni mesulü Orhan Ayber ile müteahhit Şerafettin Ağar'ın yargılanmalarına başlandı. Akşam'da yer alan habere göre; çöken binadan ailesiyle yaralı kurtulan Halit Sarper Keleş, "Binanın zemininde su hep vardı. Bodrum kata dolan suları kovalarla atılıyorlardı, kömürlüğü bile kullanamıyorduk" dedi.

İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

BİNANIN BETONU YUMUŞACIKTI

Yeşim Keleş de binanın betonunun yumuşak yapıda olduğunu söyleyerek "Tablo asmak için duvara çivi çakmaya bile korkuyorduk" diye konuştu. Tutuksuz sanık Ayber, 1975 yönetmeliğine göre yapılan binanın beton kalitesinin düşük olduğunu doğrulayarak, "O zaman hazır beton yoktu. Daha inşaat yapılırken zeminde su birikiyordu. Pompayla çekip müteahhide söyledim ama belediyeye bildirmedim" ifadelerine yer verdi. 

BODRUMDAKİ KOLON KESİLMİŞ

Tutuklu müteahhit Ağar, "Yağcıoğlu'nda A blok ayaktayken B blokun yıkılması tesadüf değil" diyerek şunları söyledi:"Üniversitesi raporunda kolon ile kirişin kırılarak bahçeden bodruma girildiği yazıyor. Bunu deprem sonrası öğrendim."

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!


Geri Dön