24 / 04 / 2024

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devri mecliste!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devri mecliste!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter,  İzmir  depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devir işlemlerine ilişkin soru önergesi verdi. Serter, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Serter, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''7/41930 sayılı yazılı soru önergesi süresi içinde cevap verilmediği için yazılı soru önergemi yineliyorum. İzmir’de, 30 Ekim 2020'de gerçekleşen deprem sonrası konutları yıkılan vatandaşlara giden bir mesajda “Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde Bayraklı Tapu Müdürlüğü'nde ilgili sıra numarası ile 6306 ayılı kanunun 6/A maddesi uyarınca hazineye devir işlemi yapılmaktadır” denmiştir.''

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine ye devri mecliste!

CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kayıtlarında yer alan bu kayıtlı taşınmazların Bakanlığınıza devredilme gerekçesi nedir? 

2- Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilmeye çalışılan ve vatandaşların sadece cep telefonu ile durumdan haberdar edildikleri bu işlemin kamuoyundan gizlenme sebebi nedir? 

3- Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 30 Ekim 2020'de gerçekleşen deprem sonrası İzmir'e ayırdığı ve gerçekte harcanan pay nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön