28 / 03 / 2024

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  İzmir  depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Kurum, toplantıda deprem ve selin yaşandığı İzmir'in ihtiyaçlarını görüştüklerini açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını ve depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğinden bahsetti.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını ve depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini dile getirdi. Deprem sonrası İzmir'de afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için mahalle mahalle, sokak sokak çalışma başlattıklarının altını çizen Kurum, depremden 2 ay sonra yeni konutların temellerini atmaya başladıklarına dikkat çekti. 

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

Depremzedelerden gelen istekleri de dinlediklerini dile getiren Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Rıza Bey Apartmanı'nda 38 vatandaşımızı kaybettik. Bu depremin üzerinden 3 ay geçti. Hala acılarımız dinmedi. Tabii buradaki kurtarma çalışmalarında 84 milyonumuzu mutluluğa boğan Ela ve Ayda bebeklerimiz bu apartmanımızdan çıktılar. Artık bu apartman, depremi bu anlamda da temsil edilen bir alan haline geldi. Yapmış olduğumuz istişarelerde de burada vefat eden vatandaşlarımızı anacağımız, hatıralarını yad edeceğimiz Rıza Bey Apartmanı alanını boş bırakıyoruz ve bu alanda yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekanı da inşallah Toplum Konut İdaresi Başkanlığımız ile yapıp İzmir'e kazandırmış olacağız. Bu çalışmayı da bugün yapma kararı aldık."

Murat Bakan'dan İzmir Rıza Bey Apartmanı park olsun açıklaması!


Geri Dön