26 / 04 / 2024

rıza bey apartmanı ne olacak

rıza bey apartmanı ne olacak

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Rızabey Apartmanı'nın yerine bina inşa edilmesine tepki!

İzmir'de 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminin simgelerinden olan Rızabey Apartmanı'nın yerine yeniden bina inşa edilmedi tepkilere neden oldu.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Murat Bakan'dan İzmir Rıza Bey Apartmanı park olsun açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Rıza Bey Apartmanı Park Olsun İnisiyatifi’nin istemini Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunan CHP'li Bakan, konuya ilişkin konuştu.

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Ali Rıza Akbaş kimdir? Hangi ülkede genel müdür olarak çalıştı? Şu an hangi alanda görev alıyor?

Ali Rıza Akbaş nerede doğdu? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Şeker GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Ali Rıza Akbaş ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Rekor göründü! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi 

Hurda fiyatlarına bugün büyük zam geldi. Gelen zamlardan sonra hurda fiyatlarında rekor fiyatlar görüldü. Hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar vize başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Peki, Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? İşte detaylar...

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına başlıyor! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! 

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına resmen başlıyor. Bu kapsamda buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve mısır satılacak. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! İşte 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Rıza Kutlu Işık Kimdir?

Rıza Kutlu Işık kimdir? Rıza Kutlu Işık’ın mesleği nedir? Rıza Kutlu Işık hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı!

Çiftçiler, traktör fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? İşte 15 Nisan 2023 fiyat listesi...

Buğdayda bir haftanın dip seviyesi! Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? Borsa borsa açıklandı!

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratlarında bir haftanın dip seviyesine düşüldü. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? Hangi borsada buğday, arpa, mısır kaç lira oldu? 

Siemens iQ500 Çamaşır Makinesi 10 kg ne kadar, özellikleri neler? 17 Mart 2023 fiyat listesi

Evlerin vazgeçilmez beyaz eşyalarından çamaşır makineleri günümüzde birbirinden farklı teknolojik donanımlara sahip olarak üretiliyor. Siemens iQ500 Çamaşır Makinesi 10 kg ne kadar, kaç TL, özellikler, neler? Sizin için derledik...

Altın kritik virajı döndü! Yeni rekor rakam göründü! Bu rakamlar ne duyuldu ne görüldü! Altını olanlar köşeyi döndü

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamları öncesinde 1900 dolara kadar yükseldi. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın kritik virajı döndü! Yeni rekor rakam  göründü! Bu rakamlar ne duyuldu ne görüldü!  Altını olanlar köşeyi döndü.

Siemens iQ300 Çamaşır Makinesi 10 kg ne kadar, özellikleri neler? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Her konutun vazgeçilmezi olan çamaşır makineleri günümüzde birbirinden farklı teknolojik donanımlara sahip olarak üretiliyor. Siemens iQ300 Çamaşır Makinesi 10 kg ne kadar, kaç TL, özellikler, neler? Sizin için derledik...

Sıfır km Toyota Camry ne kadar oldu? İşte 2023 model Toyota Camry'nin 11 Mart 2023 fiyat listesi...

Toyota, Mart ayı fiyat listesini paylaştı. Peki sıfır km Toyota Camry ne kadar oldu? İşte Toyota Camry'nin 11 Mart 2023 fiyat listesi...

rıza bey apartmanı ne olacak Haberi

rıza bey apartmanı ne olacak

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, yıkılan binalarda aynı metrekarelerin saklanarak; Rıza Bey Apartmanının yer aldığı alanda rahatlıkla "deprem farkındalık alanı" oluşturulabileceğini belirtti. 

Rıza Bey apartmanın da içinde olduğu yeni K1 parselinde ‘Deprem Farkındalık Parkı’ yapılmasını öneren 400'ü aşkın Sivil Toplum Kuruluşu ve TMMOB Meslek Odaları Rıza Bey Apartmanı'nın da yer aldığı alanın proje sunumunu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6 kat olarak planlanan yapı için Mimarlar Odası tarafından 8 kat, yeşil alan ve park alanı tasarımı önerildi.

5 KAT YERİNE 8 KAT

Sivil...