18 / 04 / 2024

Depremzede aile Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılmasını istiyor!

Depremzede aile Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılmasını istiyor!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanında 2 çocuğu, 2 yeğeni ve annelerini yitiren Emine ve Hüseyin Bilgin Yücel çifti, alanın çocuk parkı olması için başvuru yaptı.



İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanında 2 çocuğu, 2 yeğeni ve annelerini yitiren Emine ve Hüseyin Bilgin Yücel çifti, alanın çocuk parkı olması amacıyla belediyeler ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yücel çifti, 2014'te tayin oldukları  İzmir  Adliyesinde katip olarak görev yapmaya başladı.

İş yerlerine yakın bir bölgede konut arayışına giren çift, Rıza Bey Apartmanından bir konut satın alarak yerleşti.

Yücel çifti yanlarındaki anneleri Arife Yücel (61), çocukları 9 yaşındaki Feda ve 2 yaşındaki Diren Yücel ile diğer oğlunun çocukları 6 yaşındaki Vera ve 5 yaşındaki Lena Yücel ile hayatlarını sürdürmeye başladı. 

Depreme Rıza Bey Apartmanındaki konutlarında yakalanan babaanne ve 4 torununun cenazeleri enkazdan 4 gün sonra çıkarıldı.

Çocuklarını ve yakınlarını memleketleri olan Çorum'da son yolculuğuna uğurlayan çift, Karşıyaka'daki Adalet Bakanlığına ait lojmana taşındı.

Yücel çifti, enkazdan bulabildikleri çocuklarına ait oyuncak ve fotoğraflardan yeni evlerinde bir anı köşesi meydana getirdi.

Yerle bir olan Rıza Bey Apartmanının yer aldığı alana oyun parkı yapılması için sosyal medyada paylaşım yapan  aile, bu isteklerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesine resmi başvuruyla iletti.

Depremzede aile Rıza Bey Apartmanı nın yerine park yapılmasını istiyor!

Emine Yücel, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada depremin olduğu günden bu yana eşiyle beraber  tarif edilmez bir acı yaşadıklarını, hala çocuklarını ve yakınlarını depremde yitirdiklerine inanamadıklarını belirtti.

Depremden en çok can kaybının 44 kişiyle Rıza Bey Apartmanında yaşandığına değinen Yücel, "Acı olanı ise burada hayatını kaybedenlerin çoğu daha çocuktu. Bu alanın simge haline gelmesi ve bu bölgede depremin olduğunu kimseye unutturmamak için buranın çocuk parkı olmasını istiyorum. İnsanlar o park alanını görürse ona göre ev satın alırlar, müteahhitler ona göre düzgün ev yaparlar. Ülkemizde her gün deprem yaşanıyor. Belki bu sayede başka canlar enkaz altında kalmaz." dedi.

Yücel, hem oturdukları apartmanda çocuklarını yitiren annelerin hem de deprem bölgesinde yakınlarını yitiren birçok kişinin kendisine ulaşarak bu önerisine destek verdiklerini söyledi.

- "Çocuklarım oynuyormuş gibi hissedeceğim"

Depremin yaşandığı günden bu yana çocuklarını ve yakınlarını kaybettiği alana gidemediğini dile getiren Yücel, şöyle konuştu:

"Orada yeniden bina yapılması ve yaşam kurulması vicdanımıza dokunur. Bu kadar kişinin öldüğü yere apartman yapılacak, anneler çocuklarıyla mutlu ve huzurlu oturabilecekler mi? Orası bir mezarlık alanı gibi. Biz alanın çocuk parkı haline dönüştürülmesi için başvuruları yaptık. Bu konuda Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan destek istiyoruz. Bir annenin acısı hiçbir zaman dinmez ama orası çocuk parkı olursa ben orada oynayan çocukları gördüğüm zaman aynı kendi çocuklarım orada oynuyormuş gibi hissedeceğim. Orada oynayan çocukların büyüdüklerini gördükçe heyecanlanacağız." 

Yücel, apartmanın yer aldığı bölgenin çocuk parkı yapılması için eşiyle birlikte tüm yasal haklarını bakanlığa ya da belediyelere devretmeye hazır olduklarını da belirtti.

Hüseyin Bilgin Yücel de Rıza Bey Apartmanının müteahhidi ve fenni mesulünden şikayetçi olacağını dile getirerek, burada yaşamını yitirenlerin anısına saygı olarak yapılacak parkın bir deprem farkındalığını oluşturacağına inandığını söyledi.

Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı!


Geri Dön