20 / 04 / 2024

Deprem ve tsunami sigorta farkındalığını artırdı!

 Deprem ve tsunami sigorta farkındalığını artırdı!

2011 yılının mart ayında yaşanan yıkıcı deprem ve onu takip eden tsunami, risk konusunda halkın farkıdalığını artırdı ve prim oranlarını yükseltti.



2011’de Asya’nın gelişmiş pazarlarındaki tüm hayat dışı primler yüzde 5 artarak 208 milyar dolara ulaştı.


En fazla büyüme, uzun vadeli hayat dışı ürünlere talebin artmasıyla beraber yüzde 11 ’lik bir oranla Cüney Kore’de görüldü.


Yüzde 7.3 ile Singapur'da ve yüzde 4.9 ile Tayvan'da da önemli oranlarda büyüme gerçekleşti. Bölgedeki hayat dışı sigorta sektörünün yakın dönemine bakınca, düşük faiz oranlan ve makul ekonomik büyümeyle beraber durum zorlayıcı görünüyor. Ancak risk farkındalığı arttıkça, sigorta talebinin de artacağı tahmin ediliyor. Japonya’da deprem sigortasının gücünü koruması ve artan taşıt primleriyle beraber toplam pastayı büyütmesi bekleniyor. Sonuç olarak, felaketler ve bunlann yol açtığı karlılığı etkileyen kayıplar 2011 yılına damgasını vurdu.


Avustralya’da 2011 yılının başla- nnda gerçekleşen ve 2 milyar dolarlık kayba yol açan sel faciası, şimdiye dek kayda geçen en kötü sigortalı katastrofık hasara sebep oldu. Avustralyalı hayat dışı sigortacılarının kayıp rasyosu yüzde 101’e fırladı. Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde yaşanan depremin sebep olduğu 15 milyar dolarlık hasann yüzde 80’i sigorta tarafından karşılandı ve böylece sigorta tarihinde görülen en pahalıya mal olmuş üçüncü deprem olarak kaydedildi.


Star 


Geri Dön