25 / 04 / 2024

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Japonya'da, Mart 2011'de "Tohoku" bölgesini vuran deprem ve tsunami sonrasındaki imar faaliyetlerinin sorgulandığı ankete katılım gösterenlerin yarısı, bu konudaki çalışmaları yetersiz gördüğünü bildirdi.



Japonya'da, Mart 2011 tarihinde "Tohoku" bölgesini vuran deprem ve tsunami sonrasındaki imar faaliyetlerinin sorgulandığı ankete katılanların yarısı, bu konudaki çalışmaları yetersiz gördüğünü belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kamu yayıncısı NHK'nin, Aralık ve Ocak'ta İwate, Miyagi ve Fukuşima'nın yeniden inşasının sorgulandığı, 4 binden fazla kişiye hitap eden anketine, 1800'ün üzerinde yanıt verildi.

Yeniden yapılanma ve imar faaliyetlerine ilişkin soruyu, katılımcıların yüzde 12'si "tamamlandı", yüzde 33,7'si ise "umulandan daha fazla ilerleme olabilirdi" şeklinde cevapladı.

Japonya da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Buna karşın katılımcıların yüzde 43,3'ü "beklenilenden daha az ilerleme kat edildiği", yüzde 7,4'ü de "hiçbir ilerleme gösterilmediği" yanıtını verdi.

Afet sonrası hasar gören Daiçi Nükleer Santrali'nin bulunduğu Fukuşima'dan ankete katılanların yüzde 28,6'sı imar faaliyetlerinin tamamlandığını belirtti.

Bu oran, Tohoku'daki  Miyagi'de yüzde 58,9 iken, İwate'de ise yüzde 44,9 seviyelerinde seyretti.

 

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!


Geri Dön