29 / 03 / 2024

Depremzedeler dikkat! Evleriniz ne zaman teslim edilecek?

Depremzedeler dikkat! Evleriniz ne zaman teslim edilecek?

Elazığ ve Malatya'da yapımına başlanan deprem konutlarıyla ilgili son aşamaya gelindi. Depremde evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan evlerin teslimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle yapılacak.



Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ ve Malatya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un önderliğinde, deprem konutlarının yapımına başlandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; TOKİ ile beraber yapımı tamamlanan deprem konutlarıyla ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 2 ilde de 2+1 konutlar şerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir. " dedi. Deprem evlerinin yakın zamanda teslim edilmesi bekleniyor. İşte, Elazığ ve Malatya deprem konutları aylık ödeme planıyla ilgili bilgiler...

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK? 

24 Ocak'taki depremde evleri yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen deprem konutlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Elazığ ve Malatya depremlerinden sonra başlanan konut inşaatlarının son aşamasına geldiğinden bahsetti.

Ancak deprem konutlarını teslim edileceği kesin tarih henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, yıl sonuna kadar evlerin teslim edilmeyi planlandığını aktarmıştı. Karabayır şu açıklamalarda bulunmuştu:

"İhalesini gerçekleştirdiğimiz ve yapımına başladığımız 17 bin 800 konuttan yıl sonuna kadar yaklaşık 8 binini teslim etmeyi planlıyoruz. Diğer kalan konutları da önümüzdeki yılın ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında teslim edeceğiz. Burada önemli olan depremin üzerinden bir yıl geçmeden konutlarımızı teslim etmeye başladık. Bu 8 bin konutu yıl sonuna kadar teslim etmemiz şehirde büyük bir rahatlama sağlayacak. Sonrasında yine Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimizin talimatı doğrultusunda şehrin ne ihtiyacı varsa konut, sosyal donatı, okul, her ne olursa arkamızda devletimizin gücüyle TOKİ yapacaktır. Çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEPREM KONUTLARI AÇIKLAMASI 

Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Erdoğan deprem konutları ödeme planıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Depremzedeler dikkat! Evleriniz ne zaman teslim edilecek?

"Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızın bu konutlar için ödeyeceği bedelleri de tespit ettik. Buna göre her 2 ilde de 2+1 konutlar şerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Aynı şekilde 3+1 konutlar için de 730 lira ile 995 lira arasında bir bedel belirlenmiştir. Köy evlerinde ise ahırsız olanlarda 790 lira, ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödeme yapılacaktır. Ödemeler 20 yıl vadeyle ve faizsiz olarak gerçekleştirilecektir. Konut inşaatlarının tamamında altyapı, proje ve diğer pek çok yatırım hükümetimiz tarafından bedelsiz olarak yapılmıştır. Ayrıca maliyetlerden ortalama yüzde 40 düzeyinde de indirime gidilmiştir. Bu konutların Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Murat Kurum'dan deprem konutları ve kaçak yapı açıklaması!


Geri Dön