26 / 04 / 2024

Dereboğazı İçme Suyu Tüneli'nde ışık göründü!

Dereboğazı İçme Suyu Tüneli'nde ışık göründü!

Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasındaki 320 metrelik tünel tamamlandı. 320 metrelik tünellin tamamlanması dolayısıyla tünel çıkışı kurdele kesildi ve kazasız belasız inşaatın tamamlanması için kurban kesildi.




Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasındaki 320 metrelik tünel tamamlandı. 320 metrelik tünellin tamamlanması dolayısıyla tünel çıkışı kurdele kesildi ve kazasız belasız inşaatın tamamlanması için kurban kesildi.


 Dereboğazı içme suyu derivasyon tünelinin tamamlanması dolayısıyla tünelde incele yapan Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Bölge Müdür yardımcısı Gökhan Hacı Ömeroğlu, Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, DSİ İl müdürü Mehmet Karaca yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek tünel'in son kazı çalışmasına şahitlik ettiler.


DSİ Samsun Bölge Müdürü Ahmet Kanık Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Şuan burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Yapımı devam eden Zile Yünlü içme suyu barajımızın birinci aşaması olan derivasyon tünelinin şuan ki kazısı tamamlanmış ve ışığa kavuşmuş olduğumuz anı yaşıyoruz. 320 metre uzunluğunda 3,5 metre çapındaki derivasyon tünelini tamamlamış oldu. Zile Yünlü barajının amacı içme suyu amaçlı. Zile ve 19 köyün 2050 yılına kadar içme suyu buradan karşılanmış olacak. Barajı yüksekliği temelden 60 metre olacaktır. Baraj tamamlandığında maliyeti bu günkü fiyatlarla 20 milyon lira bu baraj Zile ilçemize Tokat'ımıza ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Hedefimizi 2018 yılında barajımızı tamamlayıp suyu tutmaya hazır hale getirmek inşallah kazasız belasız çalışmalarımızı tamamlarız barajlarımızı birer birer değil biner biner yapıyoruz diye konuştu.


Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel; Bu gün DSİ Bölge müdürümüzün dediği gibi tarihe tanıklık ediyoruz. 2 yıl öncesi ilçemizde müthiş bir kuraklık içme suyu problemi. Talebimiz ve DSİ 'nin çözüm önerileriyle şuanda uygulanmasıyla buradayız. Emeği geçen DSİ il müdürümüze, bölge müdürümüze,sayın Bakanımız Veysel Eroğlu 'beye ayrıca bu güzel projenin olgunlaşmasında emeği olan kaymakamımıza, milletvekillerimize, ilçe teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Müteahhit firmaya teşekkür ediyorum kış şartlarına rağmen devam ettiler tüm çalışanlarıyla birlikte kazasız belasız iş sonu diliyoruz. Bu yapılan çalışma Cumhuriyet tarihinde ilçemize yapılan en büyük yatırımdır. Halkımız heyecanla sonuçlanmasını beklemekte tüm emeği geçenlere dualarımızla birlikte başarılarının devamını diliyorum dedi.


 Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'te yaptığı açıklamasında Büyük devlet olmanın gereği artık barajlarımızı birer, birer değil de biner biner yapıyoruz. Ben başta sayın Bakanımız olmak üzere milletvekillerimize ciddi sıkıntılar yaşayan belediye başkanımıza DSİ Bölge ve İl müdürlerimize çalışanlara müteahhit firmaya çok çok teşekkür ediyorum Zile'miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.


Konuşmalardan sonra 320 metre derivasyon kazı çalışması çıkışı kurdele kesimi yapıldı. Ayrıca baraj inşaatının kazasız belasız tamamlanması için dua yapılarak kurban kesildi. Kurban kesimi sonrası DSİ Bölge müdürü ve Zile Belediye Başkanı çalışan işçilere baklava ikram ettiler.



Zile Belediyesi


Geri Dön