28 / 03 / 2024

Dereli'de selden etkilenen esnaf için 120 dükkan inşa ediliyor!

Dereli'de selden etkilenen esnaf için 120 dükkan inşa ediliyor!

Giresun'daki selden etkilenen Dereli'de yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkanın inşaatı başladı...



Giresun'daki selden etkilenen Dereli ilçesinde yıkılmasına karar verilen binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkan inşa ediliyor. 

Kent merkezi ile Dereli, Doğankent, Tirebolu, Espiye, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde 22 Ağustos'ta yaşanan aşırı yağış sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sel felaketinin en fazla etkilediği Dereli ilçe merkezi, kaplanan çamur, taş ve topraktan ekiplerin çalışmalarıyla temizlendi.

Altyapı çalışmalarının yanı sıra yıkım kararı alınan binaların yıkımı iş makineleriyle gerçekleştiriliyor. 

Geçici 120 dükkanın yapımına başlandı

İlçe merkezinde selin izlerinin silinmesi ve hayatın normale dönmesi amacıyla yoğun çaba sarf ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışma kapsamında, yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkanın inşası için çalışmalar başladı. Ekiplerce yapımı gerçekleştirilen dükkanların bir bölümünün gelecek hafta başında tamamlanması hedefleniyor.

Dükkanların yapımında ısı yalıtımlı blok bims ile alüminyum cephe doğramaları kullanılıyor.

Giresun ve Rize'de taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı! 


Geri Dön