29 / 03 / 2024

Mersin BN Hotel Thermal & Spa 350 milyon TL’ye inşa ediliyor!

Mersin BN Hotel Thermal & Spa 350 milyon TL’ye inşa ediliyor!

Turizm sektörünün en büyük yatırımlarından biri olacak 646 yatak kapasiteli BN Hotel Thermal & Spa, Mersin'de 350 milyon TL’ye inşa ediliyor.



Kahramanmaraşlı Balsuyu ve Narlı aileleri, jeotermal kaynakların zenginliği ve potansiyeli bakımından dünyanın ilk 7 ülkesi arasında, Avrupa’da ise kaynak potansiyeli bakımından birinci olan Türkiye’nin, bu alanda bulunan zenginliğini Mersin’de ekonomiye sahip oluyor.        

Dünya'dan Ali Eskalen'in haberine göre; Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı “İçmeler” bölgesinde, otoban bağlantı yoluna yakın,  Adana  Havalimanı’na 45 dakikalık mesafesi ile yerli ve yabancı turistler için rahat bir lokasyonda yer alan BN Hotel Thermal & Spa, 47 bin metrekare kapalı, 102 bin metrekare açık alan oluyor.

Villada termal tatil

246 oda ve 646 yatak kapasiteli tesislerin içerisinde bulunan ayrıca içinde VIP SPA, sauna, buhar odası, açık tatlı su havuzu, termal kapalı havuz, ve her birinde 500 metrekarelik bahçesi bulunan 200’er metrekarelik 3 adet müstakil villa da bulunuyor.

Doğal fauna korundu

İnşaat aşamasında doğal faunanın korunduğu yatırım, cilt hastalıkları, romatizma, eklem ağrıları, bağırsak parazitleri, solunum sorunları ve diyabet gibi birçok hastalığa iyi gelen termal suyu ile müşterilerine “şifa” turizmi fırsatı sağlıyor.

Termal kalitesi tescilli

Termal suyunun kalitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Laboratuvarları ile Sağlık Bakanlığı Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tescil edilen BN Hotel Thermal & SPA’nın, 43 derece sıcaklıkta, 6388 mg/litre mineral değerine sahip içilebilir termal suyu; doğal yollarla soğutulup standart sıcaklığa getirilerek müşterilerin hizmetine sunulacak.

BN Hotel Thermal & SPA Hotel Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurum Sözcüsü Yusuf Narlı, projeyi iki aile şirket şeklinde hayata geçirdiklerini ve isminin de iki ailenin soy isimlerinin baş harfinden oluştuğundan bahsederek, “Biz Balsuyu ve Narlı ailesi olarak yaptığımız her işte ülkemize değer katmak için uğraşıyoruz. Çünkü ülkemizi çok seviyoruz” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön