20 / 04 / 2024

GS yönetiminin, devletin 600 milyon TL 'ye inşa ettiği stada bir kuruş bile harcamadığı iddia edildi!

GS yönetiminin, devletin 600 milyon TL 'ye inşa ettiği stada bir kuruş bile harcamadığı iddia edildi!

Başkan Ünal Aysal ve yönetimi, devletin 600 milyon TL olarak inşa ettiği stada bir kuruş bile harcamadı. 20 ay kadar sürede stadın üzerinin kapanması gerekiyordu, sözleşmenin gereği yerine getirilmedi




Şampiyonlar Ligi gibi kulüp bazında futbolun en p restijli organizasyonunda, Galatasaray-Juventus maçı yarıda kaldı; bunun nedeni ise karla kaplı zemindi. Türkiye'nin en iyi stadı diye övünülen Türk Telekom Arena, önceki gün tüm Avrupa'nın gözü önünde sınıfta kaldı; sorumlu ise Galatasaray Kulübü'ydü. Çünkü stadın sarı-kırmızılı kulübü devrindeki anlaşma gereği; üstünün kapatılması gerekiyordu. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine modern bir stat, hiçbir karşılık beklemeksizin bir kulübe teslim edilmezken devlet, Galatasaray'a böyle bir imkan tanıdı ancak devletin 600 milyon TL harcayarak inşa ettiği TT Arena'nın kullanım hakkını devralan sarı-kırmızılı kulüp, 4 milyon dolar kadar bir masraftan kaçarak anlaşmanın gereğini yerine getirmedi; Türkiye'yi Avrupa'ya ve dünyaya rezil etti.


ŞARTNAME TAKİP EDİLMEDİ


Yaklaşık 3 yıl önce açılan Türk Telekom Arena Stadı'nın üstünün kapanması için şart konan süre, 20 ay öteye yani 2013 Mart ayına kadardı. Neredeyse üzerinden 1 yıl geçti ancak Galatasaray Kulübü, stat konusunda devletin kendisine teslim ettiğinin üzerine bir taş dahi koymadı. Eski başkan Adnan Polat döneminde sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesi için ön çalışmalar tamamlanmış ancak Ünal Aysal'ın başkanlığında stadın üstünün kapanması işlemi tamamen durdurulmuştu. Anlaşmanın bir diğer muhatabı Spor Genel Müdürlüğü de şartnamenin yükümlerini takip etmeyerek önceki gün yaşanan rezalete adeta davetiye çıkardı.

GS yönetiminin, devletin 600 milyon TL ye inşa ettiği stada bir kuruş bile harcamadığı iddia edildi!

BÜYÜK BİR GÖSTERİ OLACAKTI


Futbol takımına neredeyse milyar dolar harcayan, borsada hamlelerle uğraşan Başkan Ünal Aysal, kulüp yöneticiliğinin mali yönünü düşününce Türk futbolunun manevi zararı büyük oldu. Karşılaşmanın 23. dakikasında başlayan kar yağışı, 10 dakika kadar kısa bir sürede zemini karla kaplarken; Türk Telekom Arena Stadı'nın üzeri kapanır olsaydı; birkaç dakika içerisinde bu işlem gerçekleşip tüm dünyaya muhteşem bir gösteri sergilenecek; Türk futbolu prestij kazanacaktı. G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve SGM yetkililerinin vurdumduymazlığı, önceki günkü rezalete neden olurken stadın zemininin ısıtmasının yeterli düzeyde çalışmaması, yeteri kadar kar temizleme ekibinin olmaması da bir diğer sorumsuzluklardı.


Çatı sisteminin altyapısı hazır


Türk Telekom Arena'yı yapan inşaat firması VARYAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ceo'su M.Erdinç Varlıbaş, stadı Galatasaray Kulübü'ne sağlam teslim ettiklerini söyledi. İşin sözleşmesi kapsamında stadın zeminin yerden ısıtma sisteminin var olduğunu ifade eden Varlıbaş, o kapsamda ısıtma sistemi yapıldığını ve öyle teslim edildiğini belirtti. Zeminin ısıtma sisteminin kulüp çimleri değiştirirken bozulduğunu kaydeden Varlıbaş, stadın üstünün kapanmasıyla ilgili 'Açınır kapanır mekanizması içinde stat o şekilde tasarlandı. Sonradan da eklenebilir mekanizmanın alt yapısı var. 2011 yılında teslim ettik' şeklindeki sözleriyle Galatasaray Kulübü'nü bir bakıma yalanlamış oldu. q Yasemin ASAN / ANKARA


İGDAŞ yalanladı: G.Saray gerekli başvuruyu yapmadı


Türk Telekom Arena'nın ısıtma sistemi nedeniyle eleştirilen G.Saray yönetimi, kendisini stada doğalgaz verilmediği şeklinde savunurken konunun muhatabı İGDAŞ, bir açıklama yayımladı ve kendilerine gerekli başvurunun olmadığını kaydetti. İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş'den (İGDAŞ) yapılan açıklamada, 'TT Arena Stadı, 12 Aralık 2010 tarihinden itibaren doğalgaz kullanmaya başlamıştır. TT Arena'nın kompleks içinde doğalgaz bağlanması için başvuruda bulunduğu tüm ünitelere gerekli tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra doğalgaz bağlantısı yapılmıştır. Söz konusu ünitelerde halihazırda doğalgaz kullanılmaktadır' ifadeleri kullanıldı.


PROJE OLURSA DOĞALGAZ VERİLİR


Tribünlerin doğalgazla ısıtılabilmesi konusunda da şu açıklama yapıldı: 'TT Arena tribünlerinin doğalgazla ısıtılabilmesi için başlattığı proje çalışmasını tamamladığında İGDAŞ tribünlere de doğalgaz bağlantısını gerçekleştirecektir. Doğalgaz verilebilmesi için öncelikle proje dosyalarıyla başvuru gerekir. Gerekli başvurular yapılmadığı halde İGDAŞ'ı gaz vermeyen kurum olarak, yaşanan sıkıntının sorumlusu şeklinde gösteren açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildiririz.'


G.Birliği maçı Pazar günü


G.Saray, ligde Cumartesi günkü Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacağı maçın, Pazar günü saat 16.00'da oynanması için TFF'ye başvurdu. Erteleme isteğine Gençlerbirliği Kulübü de sıcak bakınca federasyon talebi kabul etti.



Yeni Şafak


Geri Dön