26 / 04 / 2024

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi üretime geçmeye hazırlanıyor!

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi üretime geçmeye hazırlanıyor!

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üretime geçmeye hazırlanıyor. Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesindeki OSB'de fabrika binalarının yapımının tamamlandığı, çevre düzenlemelerinde ise son aşamaya gelindiği ifade edildi.




Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Güran Şubat’ın ilk haftalarında diğer firmaların da üretime başlayacağını söyledi


Denizli'de 14 milyon lira yatırımla kurulan Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üretime geçmeye hazırlanıyor. Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesindeki OSB'de fabrika binalarının yapımının tamamlandığı, çevre düzenlemelerinde ise son aşamaya gelindiği ifade edildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yapımı tamamlanan Deri İhtisas OSB'de incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine, Vali Demir'in yanı sıra Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran katıldı. Güran, Deri İhtisas OSB'de arıtma tesisinin tamamlandığını, fabrikalara makine montajlarının yapıldığını, bu ay içinde bir kısmının üretime geçeceğini, gelecek ayın ilk haftalarında ise diğer firmaların da bölgeye geçiş yaparak üretime

başlayacaklarını söyledi.


Modern tesisler

Vali Abdülkadir Demir ise amaçlarının Denizli'nin karakteristik ana sektörlerinden biri olan ve Türkiye'nin kösele üretiminin yüzde 70'ini karşılayan dericilik sektörünün çağın gereklerine daha uygun hale getirilerek yatırımcılara modern tesisler sunmak olduğunu ifade etti. Çevre illerde bulunan işletmelerin de bu bölgeye yatırım yapmaları için teşvik edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Demir, Türkiye'nin insan sağlığını ve iş güvenliğini ön planda tutan en modern deri işleme tesislerinin bu bölgede olduğuna dikkat çekti.


GEKA'dan destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) özellikle Denizli merkezdeki Tabakhane Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların Deri İhtisas OSB'ye taşınması için "Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı" başlatmıştı. Bu kapsamda tabakhanedeki işletmelerden yüzde 30'unun yeni üretim yerlerine geçmeye başladığı ifade edildi. Deri İhtisas OSB'de şu ana kadar altyapı ve arıtma tesisine 14 milyon TL yatırım yapıldığı belirtilirken, bu ay firmalardan yüzde 30'unun faaliyete geçmesinin planlandığı kaydedildi.

Denizli Deri İhtisas OSB'ye şu ana kadar 13 firmanın yatırım yaptığı, çevre illerin yanı sıra İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyük illerdeki deri sanayicilerinin de Denizli Deri İhtisas OSB'ye yatırım yapmasının amaçlandığı belirtildi. Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, "Dericiliğin yanı sıra kimya ve benzer mevcut arıtma tesisine uygun sektörlerin yatırım tekliflerini de değerlendiriyoruz" diyo konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön