23 / 04 / 2024

Türkiye’nin en modern deri ihtisas OSB’si Denizli'de hayata geçiyor!

Türkiye’nin en modern deri ihtisas OSB’si Denizli'de hayata geçiyor!

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesinde, fabrika binalarının yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemelerinde son aşamaya gelinen Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üretime geçmeye hazırlanıyor...




Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesinde, fabrika binalarının yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemelerinde son aşamaya gelinen Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üretime geçmeye hazırlanıyor. Denizli içindeki tabakhanede bulunan işletmelerden yüzde 30’unun yeni üretim yerlerine geçmeye başladığı Denizli Deri İhtisas OSB, tamamlanan arıtma tesisi, üretim merkezleri ve makine ekipmanlarıyla Türkiye’nin en modern deri ihtisas OSB’si olacak. Yapımı tamamlanan bölgede Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran birlikte incelemelerde bulundu.


Deri İhtisas OSB Başkanı Güran, şu an itibariyle inşaatı tamamlanan fabrikalara makine montajlarının yapıldığını, bu ay içinde bir kısmının üretime geçeceğini, gelecek ayın ilk haftalarında ise diğer firmaların bölgeye gelerek üretime başlayacağını söyledi. Bölgede çevre birimiyle birlikte teknik anlamda personel temininin de en üst seviyede tamamlandığını ifade eden Güran, çevre mühendisi, elektrik mühendisi ve bunlara bağlı teknik personelin göreve başladığını dile getirdi.


Vali Demir ise amaçlarının, Denizli’nin karakteristik ana sektörlerinden biri olan ve Türkiye’de kösele üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren dericilik sektörünü, çağın gereklerine daha uygun hale getirmek olduğunu belirti. Demir, “Deri İhtisas OSB’de şu ana kadar altyapı ve arıtma tesisine 14 milyon lira yatırım yapıldı. Bu ay firmalardan yüzde 30’unun faaliyete geçmesinin planlandığı Denizli Deri İhtisas OSB’ye, şu ana kadar 13 firma yatırım yapıyor.” dedi.


Bugün


Geri Dön