26 / 04 / 2024

Derince viyadük projesi hızlanıyor!

Derince viyadük projesi hızlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerini birbirine bağlayacak viyadük çalışmasını yerinde inceledi.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerini birbirine bağlayacak viyadük çalışmasını yerinde inceledi. Cımbızdere üzerine 170 metre uzunluğunda 30 metre yüksekliğinde 6 açıklıklı viyadük çalışmasının tamamlanmasının ardından Çenedağ ve Çınarlı mahallelerini birbirine bağlayacak ikinci viyadük için de çalışmalar start alacak. Projenin bütünüyle hayata geçirilmesinin ardından vatandaşlara, Derince’yi bir baştan bir başa D-100 Karayolu’na alternatif bir yol ile geçme olanağı sağlanacak. Alternatif yol, Körfez ilçesinden başlayarak Derince ve İzmit ilçelerine kadar uzanıyor.


Mahalleler birbirine bağlanacak

İnşa çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı viyadüğün 2016’nın Mart ayında hizmete açılması planlanıyor. Bunun yanında çevre yolu üzerinde de düzenlemeler yapılıyor. Sırrıpaşa Mahallesi’nde yer alan çevre yolu kısmında asfaltlama işlemi tamamlandı. Çenedağ Mahallesi’nde bulunan kısmında ise belediye ekipleri, çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Bu yol ile birlikte şehir merkezi trafiği de önemli bir oranda rahatlayacak. Projenin hizmete sunulmasının ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hem Körfez’den hem de İzmit’ten ulaşım daha kolay sağlanacak. Ayrıca alternatif yol ile birlikte Sırrıpaşa, Çenedağ ve Çınarlı mahalleleri birbirine bağlanacak.


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön