28 / 03 / 2024

İbrahim Genç: Akıllı ev trendi hızlanıyor!

İbrahim Genç: Akıllı ev trendi hızlanıyor!

Gün geçtikçe değişen ve gelişen gayrimenkul sektöründe sıkça duyulmaya başlayan 'akıllı ev' tanımı, markalı konut projelerinde aranılan bir özellik olma yolunda ilerliyor. İbrahim Genç 'Akıllı ev trendi hızlanıyor' dedi.



Gerek sektör profesyonellerinin gerekse yatırımcının üzerinde özenle durduğu akıllı ev konusu, mütekabiliyet yasasıyla birlikte ülkemizde oturmaya hak kazanan yabancı yatırımcının da ilgisini çekiyor.

Otomasyon teknolojisinin bugün geldiği noktaya bakıldığında, her türlü yaşam alanının akıllı hale gelebilme imkanına sahip olduğu görülebiliyor. Akıllı ev otomasyon sistemleri, maliyet ve konfor açısından büyük avantajlar sağlıyor. 


KONTROL SİZDE 

Aydınlatma kontrolü, ısıtmasoğutma kontrolü, perde- panjur kontrolü, hırsız alarmı, yangın algılama gibi güvenlik sistemlerinin kontrolü, interkom sistemlerinin kontrolü, evin giriş-çıkış güvenliğinin kontrolü, kamera sisteminin kontrolü, multimedya kontrolü ve enerji sistemlerinin kontrolünü kapsayan akıllı ev sistemleri; tüm bu kontrolleri istenilen yerden kolayca yapabilme imkanı sunuyor.

Akıllı ev sistemi; taşınabilir veya sabit honeypad'den, herhangi bir bilgisayar aracılığı ile internet üzerinden ya da pda, iphone, ipad gibi akıllı cihazlardan kontrol edilebiliyor. 


HAYAT KOLAYLAŞIYOR 

Hayatı büyük oranda kolaylaştıran akıllı otomasyon sistemleri sayesinde; evden çıktıktan sonra kapatılmayan enerji ve gaz sistemleri kullanılmadığında otomatik olarak kapanıyor ve riskli durumlarda güvenlik sistemi devreye giriyor.

Ayrıca konut sahipleri elektrik ve doğalgaz gibi enerji sarfiyatlarını da diledikleri tasarruf biçimine göre ayarlayarak, faturalarını kontrol altında tutabiliyor. Ev sahipleri evlerine gelmeden sıcaklığı ve aydınlatmayı ayarlayabiliyor, tüm faturaları ortak uygulamalar sayesinde otomatik olarak ödeyebiliyor ve siteye ait tüm duyuruları otomatik mesaj ile ekrandan takip edebiliyor. Olası bir hırsızlık durumunda hırsız alarmı devreye giriyor. Konut sahibi evde yokken gelen misafirler görüntülü veya sesli mesaj bırakabiliyor. Bu şekilde konut sahibi evde olmasa bile kimin geldiğini takip edebiliyor. Konut sahipleri şifre veya kart ile de evlerine girebiliyor.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden inşaat firmaları, imza attıkları doğa dostu ve akıllı projelerle sektörde farklılaşarak yatırımcının yüzünü güldürüyor. 


Takvim 


Geri Dön