20 / 04 / 2024

LG, Akıllı Ev Sistemleri ile CES 2013’te ilgi topladı!

LG, Akıllı Ev Sistemleri ile CES 2013’te ilgi topladı!

LG Electronics, elverişli kullanım özelliği ile geliştirilen Akıllı Ev Sistemlerini CES 2013’te tüketiciyle buluşturdu...




Sistem sayesinde tüketiciler dışarıdayken çamaşır makinelerini çalıştırabiliyor, buzdolabında neler olduğunu kontrol edebiliyor veya elektrik süpürgelerini açabiliyor. Kullanıcılar ayrıca, LG Smart TV ve Sihirli Kumanda ile oturduğu koltuktan bulaşık makinesini ve fırınını kontrol edip çalıştırabiliyor."

 

Akıllı Ev Sistemleri, LG’nin tüketicinin evine getirdiği teknoloji yakınsamasının mükemmel bir örneğidir” diyen LG Teknolojiden Sorumlu Başkan Dr. Scott Ahn sözlerine şöyle devam etti: “SmartShare, cihazlar arasında çeşitli şekillerde dijital içerik paylaşımına olanak sağlıyor. SmartControl ise kullanıcının tek bir noktadan akıllı telefon veya Smart TV’ler sayesinde LG ev aletlerini rahatça kontrol edebilmelerine olanak tanıyor.”   

 

SmartShare tek dokunuşla NFC’den (Near Field Communication-Yakın Alan İletişimi) yararlanarak WiFi ya da 3D/4G aracılığıyla bir cihazdan diğerine medya içeriği aktarılmasını sağlıyor. Kullanıcılar akıllı telefonlarında veya laptoplarında bulunan fotoğraflarını, vidolarını ve diğer içeriklerini rahatlıkla LG Smart TV’lerine aktarabiliyorlar. SmartShare Uygulaması, bütünleşik bir içerik görünümü sağlayarak tüm dosyaları listelenmiş şekilde görüntüleyebiliyor.

 

LG’nin birlikte çalışan ev aletleri yönetim sistemi olan SmartControl ise LG’nin olağanüstü nitelikte akıllı ev aletleri serisine ayrı bir değer katıyor. Kullanıcılar NFC ile tek dokunuşla sisteme dahil olduktan sonra LG’nin akıllı çamaşır makinesini, buzdolabını, fırınını veya Hom-Bot’unu SmartControl sistemi ile nerede olurlarsa olsunlar kontrol edebiliyor. Ayrıca akıllı telefonları sayesinde ses komutu ile süper etkili özelliği olan akıllı ev sistemlerini kontrol altında tutabiliyorlar.     

 

LG Akıllı Ev Sistemi, gelişmiş arayüzü ve mükemmel özellikleri ile 2013 CES Innovations Ödülü’ne değer görüldü.  


Geri Dön