29 / 03 / 2024

Dumankaya IQ akıllı ev sistemleri için Türk Telekom ile anlaştı!

Dumankaya IQ akıllı ev sistemleri için Türk Telekom ile anlaştı!

Türkiye’nin dijital yaşam altyapısını kuran Türk Telekom, Dumankaya İnşaat’ın “akıllı ev” konsepti ile yeni bir sayfa açıyor. “Dumankaya IQ” akıllı ev sistemleri, Türk Telekom’un altyapısı üzerinden hızlı ve güvenli çözümler sunmaya devam ediyor...



Dumankaya İnşaat ve Zet Teknoloji’nin, daire sakinlerinin hayatlarına katma değer kazandırma ve konfor oluşturma amacıyla hayata geçirdiği “Dumankaya IQ” akıllı ev sistemleri, Türk Telekom’un güçlü altyapısı üzerinden hızlı, konforlu ve güvenli çözümler sunmaya devam edecek. Türk Telekom ile yapılan işbirliği çerçevesinde tüm elektronik araç gereçler birbiriyle konuşacak. Hayat çok daha kolay, konforlu ve güvenli hale gelecek.


Türkiye’de akıllı ev sistemleri ve uygulamaları konusunda öncü çalışmalara imza atan ve bu kapsamda geliştirdiği “Dumankaya IQ” akıllı ev sistemleri ile konfor ve teknolojiyi birleştiren Dumankaya İnşaat, Türk Telekom’un güçlü altyapısı üzerinden daire sakinlerinin hayatlarına katma değer kazandıracak.  Türk Telekom, Dumankaya İnşaat ve Zet Teknoloji işbirliğiyle en gelişmiş, konforlu, güvenli ve çevreci “IQ akıllı ev” teknolojileri düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve ZET Teknoloji Genel Müdürü Aydın Yavuz katıldı.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, yaptığı konuşmada dijital yaşamın artık günlük yaşamımızın yeni adı olduğunu belirterek, “Şu an için ICT altyapımız oldukça iyi olmasına rağmen, data trafiğinin her yıl 15 kat artması nedeniyle, eğer altyapı yatırımları bu trafiği karşılayacak kadar artırılmazsa yakın gelecekte sıkıntılar kaçınılmaz olacaktır. Artık bu öngörülemeyecek bir gelişme olmaktan uzaktır” dedi.


Acarer, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün akıllı şehirler, akıllı trafik, akıllı ulaşım gibi çok önemli gündemlerinin olduğunu anlatarak, “Tüm dünyada M2M uygulamalar artmakta, büyük veri kavramı tüm ülkelerin gündemine girmektedir. Türkiye’de de data trafiğinin artış hızı, data gelirlerinin artış oranından çok daha fazladır. Aynı şekilde data miktarının artışı, bu trafiği gerçekleştirmek için gerekli altyapı yatırımlarının yapılmasından çok daha fazla olmaktadır. Kiralama ve altyapı tesis maliyetlerinin yükselmesi de işletmeci giderlerini artırmaktadır. Bu hususların yerel yönetimler tarafından dikkate alınmasında yarar görüyorum” diye konuştu.


Uğur Dumankaya: Dumankaya IQ hayata değer katacak, “konut” anlayışını değiştirecek

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da, “Bugünkü gelişen çağda konut anlayışının aynı yapıda kalması mümkün değil. Gayrimenkul geliştiriciler olarak çağın gelişen teknolojisiyle birlikte maskülenden feminene doğru geçiyoruz. Artık demiri bükmek, değil, insanların hayatlarına dokunacak teknolojiler sunmak gerekiyor. Bu doğrultuda, daire sakinlerinin hayatlarına katma değer kazandırma ve konfor oluşturma amacıyla 4 yıl önce Dumankaya IQ sistemini oluşturarak her türlü hizmeti içinde barındıran akıllı evler kurgusunu oluşturduk. Dumankaya IQ’yu oluşturmaktaki temel hedefimiz, modern dünyanın en önemli argümanlarından teknoloji ve iletişimi projelerimizde müşterilerimizin hizmetine sunarak binalarımızda yaşayan daire sakinlerimize teknolojinin etkin bir şekilde kullanıldığı, tüm araç gereçlerin birbiriyle konuşabileceği bir dünyada yaşama imkanı sunmaktı. Geliştirdiğimiz akıllı ev sistemleri sayesinde, bir yandan daire sakinlerine çağdaş yaşamın gerektirdiği tüm konforu sunuyor, bir yandan da binalarımızı en üst standartta güvenlik sistemleri ile donatıyoruz. Konut geliştirmenin yanı sıra sunulan hizmetlerde de farklılaşmanın ve bunu uygularken çağın gerektirdiği yenilikleri uygulamanın önemine inanıyoruz” dedi.

Tahsin Yılmaz: Akıllı evler hayata değer katacak

Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz da, Türk Telekom’un 3D vizyonunun bir parçası olan “dijital yaşam dönüşümü” mottosuyla teknoloji geliştiren ve dünyaya ihraç eden bir Türkiye hedefiyle çalıştıklarını belirterek, “Bilişim ve telekom sektörlerinin,  dijital dünyanın yapıtaşlarını ve altyapısını döşediği bu dönemde, Türk Telekom olarak öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Yaygın genişbant internet altyapımızın üzerinden, hayatımızı daha eğlenceli, verimli ve konforlu hale getirecek bir dünyanın veri otoyollarını inşa ediyoruz. Türkiye’nin dijital altyapısını en ileri teknolojilere hazır hale getiriyoruz  ve bu altyapı üzerinden yaşamı dönüştürmeye, hayatın her alanı için dijital çözümler üretmeye başladık” dedi. Dumankaya inşaat’ın akıllı ev teknolojileri alanında yapmış olduğu çalışmalardan etkilendiklerini belirten Yılmaz, “Dumankaya İnşaat’ın geliştirdiği  akıllı evlerde, akıllı otomasyon sistemiyle konforlu bir yaşam sürmek, akıllı enerji sistemiyle verimliliği artırarak gereksiz tüketimi önlemek, akıllı güvenlik sistemi sayesinde evleri risklerden korumak, akıllı sağlık sistemiyle kendinizin ve ailenizin sağlığını kontrol altında tutmak mümkün. Ayrıca akıllı eğlence sistemiyle, güçlü fiber altyapı üzerinden hayata değer katmanın keyfi doyasıya yaşanacak” diye konuştu.

Zet Teknoloji Genel Müdürü Aydın Yavuz: Gelecekte evlerin % 50’si akıllı olacak

Zet Teknoloji Genel Müdürü Aydın Yavuz ise gelecekte evlerin % 50’sinin “akıllı” olacağını söyledi ve hızla büyüyecek olan aygıtlar arası iletişim (M2M) pazarında aslan payını akıllı şehirlerin oluşturacağını belirtti. Yavuz, “Akıllı evler kullanıcılara konforlu, tasarruflu, çevreye saygılı ve güvenli bir yaşam sunuyor. Geleceğin akıllı şehirlerine giden yol akıllı ev konseptinden geçiyor. Akıllı ev çözümleri kapsamında sunulacak iletişim ve destek hizmetleri, eğlence, alışveriş ve sağlık çözümleri, çeşitli uygulamalar için altyapı sunacak ileri teknoloji altyapısı ve engelsiz yaşam için sunduğu kolaylıklarla büyük bir potansiyel barındırıyor. Dumankaya IQ projesindeki uygulamamızda tüm bu olanaklar kullanıcılar tarafından son derece kolay bir arayüzle, tablet üzerinden yönetilebiliyor” dedi.  

Dumankaya IQ, en gelişmiş akıllı ev teknolojilerini barındırıyor

İstanbul Anadolu yakasında, Maltepe E-5 karayolu üzerinde inşa edilen Dumankaya Ritim İstanbul konutlarında uygulanan akıllı ev projesi, Türk Telekom’un sunduğu dijital yaşam altyapısı ve bu altyapı etrafında kurulu yenilikçi iletişim, otomasyon, güvenlik, eğlence, sağlık, enerji ve telemetre yani ölçüm servislerinden oluşuyor. Kullanıcılar, akıllı evlerin IPTV, internet ve telefon hizmetini de kapsayacak şekilde sunduğu güvenlik, konfor, sağlık çözümleri ve eğlence modüllerini daire tesliminde ev sahibine sunulan özel tabletle yönetebiliyorlar.

Dumankaya İnşaat’ın Ritim İstanbul projesinde başlayan işbirliği Dumankaya’nın “akıllı ev” konsepti ile geliştireceği diğer projelerde de devam edecek. 



Geri Dön