19 / 04 / 2024

Core Akıllı Ev Sistemleri hayatı kolaylaştırıyor

Core Akıllı Ev Sistemleri hayatı kolaylaştırıyor

Yeni nesil akıllı ev çözümleriyle öne çıkan Core Akıllı Ev Sistemleri, kullanıcıların hayatını daha konforlu, güvenli ve tasarruflu bir hale getirmek için çalışıyor.



Forbes Dergisi’nde yer alan habere göre; CORE Akıllı Ev Sistemleri, hayatı kolaylaştırmak için sunduğu çözümlerle yetinmeyerek daha yenilikçi, daha akıllı, kolay uygulanabilir ve ulaşılabilir bir sistem geliştirdi ve yeni nesil akıllı ev çözümlerini yarattı. Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmek için 2013 yılında kurulan Core Akıllı Ev Sistemleri, sektöre getirdiği yenilikçi yaklaşımıyla kısa sürede ülke çapında önemli markalar arasında yerini aldı. Core, farklı markalarla da entegrasyonlar geliştirmeye ve kullanıcıların hayatını daha konforlu, güvenli ve tasarruflu hale getirmeyi hedefliyor.


Türkiye’deki ilk ve tek Z-Wave Alliance üyesi teknoloji firması olan Core Akıllı Ev Sistemlerindeki tüm cihazlar, Z-Wave kablosuz haberleşme teknolojisine sahip. Z-Wave global kablosuz haberleşme standardı, konut ve küçük ticari alanlarda kontrol, izleme ve durum takip uygulamaları için özel olarak tasarlanmış bir iletişim teknolojisi olarak tanımlanıyor. Z-Wave teknolojisinin kullanıcıya sağladığı en büyük kolaylık, ek kablolama ve tadilat maliyeti olmadan uygulanabilmesi ve kablolu otomasyon sistemlerine göre altyapı ve kablolama maliyetlerinde %50’ye varan tasarruf sağlaması. Ayrıca Core Akıllı Ev’in kendini sürekli yenileyen bir firma olması da kullanıcının Z-Wave teknolojisinden maksimum fayda sağlamasına olanak veriyor. Bugün Core’un Z-Wave uyumlu çözümleri arasında aydınlatma, ısıtma-soğutma, panjur-perde, güvenlik sistemi ve dijital kapı kilidi yer alıyor. Kullanıcı, Core’un bugün kullanmakta olduğu tüm cihazların yanı sıra gelecekte ürün gamına ekleyebileceği dünya çapında 1500'den fazla Z-Wave ile uyumlu cihazı da istediği zaman kendi sistemine ekleyebiliyor.


Senaryoyu söylemek yeterli

2017 yılına gelindiğinde Core Akıllı Ev, Z-Wave uyumlu cihazlarının yanı sıra başta sesle kontrol olmak üzere; CoreSense adını verdiği konum belirleme teknolojisi, Apple Z-Wave Uygulaması dahil olmak üzere birçok mobil cihazla uyumlu mobil uygulaması, CoreTouch 10” Dokunmatik Ekranı, Site içi Concierge Sistemi ve interkom Çağrı Yönlendirme Servisi gibi sektörde fark yaratan yazılım ve donanımlarını bünyesine barındıran bir teknoloji firması haline geldi.

 

Yakın zamanda firma, Ar-Ge tabanlı bir kuruluş olmasının farkını ortaya koyarak Sesle Kontrol özelliğini müşterilerinin kullanımına sundu. Apple Siri ile gerçekleştirdiği entegrasyon sayesinde telefonunuza dokunmadan ve Akıllı Evim Uygulaması’na girmeden, sadece “Hey Siri!” diye seslenip başlatmak istediğiniz senaryoyu söylemeniz yeterli oluyor. Core Akıllı Ev’in İPhone, Apple Watch ve İPad cihazlarından sesle kontrol edilmesi mümkün.

 

Core Akıllı Ev’in bir adım öne çıktığı diğer bir özelliği de CoreSense Lite. Bu özellik “geo-fencing” teknolojisini kullanarak kullanıcının eve giriş-çıkışını belirliyor ve bu bilgiler sistemin ana kontrol ünitesi olan Core Center’a bildiriliyor. Böylece sistem tüm aile fertlerinin nerede olduğunu biliyor, evi kullanıcı için hazırlıyor ve kullanıcının davranışlarına ayak uydurarak onun hayatını kolaylaştırıyor.

 

Core Akıllı Ev’in bu yılki bir başka yeniliği ise Core Touch adını verdiği dokunmatik ek- | ram. Bu ekran endüstriyel kalitedeki donanımının yanı sıra 10” cam ekranı ile estetik olarak da göz dolduruyor. Kullanıcı, arayüz olarak bu ekranı kullanmayı seçtiğinde başka bir cihaza gereksinim duymadan Core’un tüm Çağrı Yönlendirme Servisi ve site içi Concierge Sistemi’nden faydalanabiliyor. Çağrı Yönlendirme Servisi sayesinde kullanıcı, evinde değilken gelen kişilerle görüşüp gerekirse dış kapıyı açabiliyor. Bulut Tabanlı Concierge Sistemi ise kullanıcının hem tesisat servisi, aidat duyurulan gibi tesis içi hizmetleri kolayca ve profesyonel bir altyapıyla almasına; hem de tesis dışındaki üye işyerlerinden taksi çağırma, kuru temizleme, market siparişi gibi birçok servis ve ürünü satın alıp rezervasyon yaptırmasına olanak sağlıyor.


Core Akıllı Ev, kendi yazılım ve donanımlarına ek olarak her biri konusunda uzman markaların ürünleriyle yapmış olduğu entegrasyonlar sayesinde evlerin en kompleks ihtiyaçlarını dahi karşılayabilmekte. Gelişmiş entegrasyon kabiliyeti ve “Nesnelerin interneti - loT” kavramına uyumlu altyapısı sayesinde evlerdeki birçok dijital ürünle iletişime geçebiliyor. 2N Helios dış kapı zil paneli ile entegre çalışarak kullanıcı evinde değilken de zilini çalan kişiyle konuşabiliyor, Sonos hoparlörleriyle beraber akşam yemeği senaryosunu daha eğlenceli hale getirebiliyor ya da Yale Dijital Kapı Kilidi ile çocuğu eve geldiğinde anında haberdar olabiliyor.

 


Geri Dön