23 / 04 / 2024

Derinkuyu'daki mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi TBMM'de!

Derinkuyu'daki mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi TBMM'de!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıaslan, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sarıaslan, ''Nevşehir ili Derinkuyu ilçesindeki Mera vasfındaki Hazine arazileri, herhangi bir resmi yazı, herhangi bir kurul ve ihale ilanı bulunmamasına rağmen bazı şahıslar tarafından tahrif edilmiş bugüne kadar hayvan otlakları olarak kullanılan hazine arazilerinin tarla haline dönüştürülmesi, bölgede besicilik yapan çiftçilerimizi olumsuz etkilemiştir. Aynı zamanda söz konusu eylem nedeniyle bölgenin önemi bir gelir kaynağı olan besicilik bitme noktasına gelecektir. Bu durum Derinkuyu halkını derinden üzmekte ve sakinlerin tepkilerine neden olmaktadır'' diye konuştu.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın soruları:
1- Derinkuyu ilçesindeki mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesine göz yuman Belediye Başkanı ve diğer kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılması düşünülmekte midir? 
2- Derinkuyu halkının tepkisi sonucu mera vasfındaki arazilerin tahrif edilmesinin geçici olarak durdurulmasına kesin bir çözüm bulunması için ne gibi bir çalışmanız olacaktır? 
 


Geri Dön