24 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak. İnşaatı devam eden köprünün her bir ayağında kullanılan malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir...



Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak olan  Adana  Devlet Bahçeli Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. 


Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında köprüden günde 60 bin araç geçecek. Köprü şantiyesinde açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Köprünün her bir ayağına kullandığımız malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir" dedi. 


"Müteahhit hesabı tutturamadı"


Devlet Bahçeli Köprüsü'nün maliyetnin 250 milyon lirayı bulacağını ifade eden Başkan Sözlü, "Eğer birinci ihalede, iptal edilen ihalede bitmiş olsaydı o dönemin birim fiyatlarıyla belki 170 milyon liraya bitirebilirdik. O dönemdeki müteahhidimiz yürüttüğü işlerden dolayı hesabı tutturamadı ve Adana’nın bir yılına mal oldu." şekline ifadelerde bulundu.


Devlet Bahçeli Köprüsü nden günde 60 bin araç geçecek!


Günde 60 bin araç geçecek


Başkan Sözlü, "Türkiye’nin önemli eserlerinden birisi olacak. Günlük buradan 60 bin araç geçecek. Bu rakam Avrasya Tüneli’nde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ve Osmangazi Köprüsü’nde bile yok." şeklinde konuştu. 


1.800 metre uzunluğındaki Devlet Bahçeli Köprüsü'nün ayaklarında kullanılan malzemelerle 18 katlı bir bina dikilebilirdi. 24 ayaklı köprüde her ayakn için ortalama 1.500 metreküp beton kullanılıyor ve her birinde 300 ton demir kullanılıyor. 


Devlet Bahçeli Köprüsü nden günde 60 bin araç geçecek!


Hürriyet 

 


Geri Dön