20 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli Köprüsü 1.5 yılda tamamlanacak!

Devlet Bahçeli Köprüsü 1.5 yılda tamamlanacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, '' Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. '' dedi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından temeli atılan bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü'nün  Adana'nın itibar abidesi olacağını vurguladı.



Hizmet döneminin 2. yıldönümü olan 30 Mart'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendi adını taşıyan köprünün temelini görkemli bir törenle attığını anımsatan Başkan Hüseyin Sözlü, '' Genel Başkanımız, Türk Dünyasının Bilge Lideri, Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan köprü, şehrimizin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacak'' dedi.



DEV KÖPRÜDE 6 ŞERİT YOL VE ÇİFT HATLI DEMİRYOLU

Köprünün 800 metrelik kısmını betonerme, 825 metrelik bölümünün de çelik köprü olarak inşa edileceğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, bağlantı yollarıyla birlikte toplam uzunluğun 2 bin 450 metreye ulaşacağını bildirdi. Başkan Sözlü, '' Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. Günlük 55-60 bin taşıtın geçiş yapacağı köprü Yüreğir'de yeni yapılan stadyumun trafik yükünü taşıyacak'' diye konuştu.


Başkan Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün 1.5 yılda tamamlanacağını, projenin ihale bedelinin 120 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.




Ortadoğu




Geri Dön