24 / 04 / 2024

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Sosyal devlet uygulamaları neticesinde devletten ailelere para yardımı veriliyor. İhtiyaç sahibi aileler, aylık gelirlerine bu yardımlardan yararlanabiliyor. Çocuklu aileler için yeni bir yardım sistemi devrede. E-devlet veya SYDV sistemlerinden yapılabilecek başvurular sonucunda çocuklar için harçl



Devlet kurumları ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit yardımlar yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni devreye aldığı uygulamayla çocuklu ailelere para yardımı veriyor. Maddi açıdan zorlanan ailelere verilen destekler 350-650 TL aralığında. Çocuk sayısı arttıkça yapılacak ödemenin miktarı da artacak.

ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YARDIM
Çocuğu olan aileler devletin sağladığı birçok imkandan yararlanabiliyordu. Maddi geliri belirli bir sınırın altında kalan aileler; okula giden çocukları için şartlı eğitim yardımı, SED yardımı gibi destekler alıyordu. Kırtasiye yardımı, kıyafet yardımı ve nakdi yardım gibi yan destekler de verilmekteydi.

Bakanlık, ihtiyaç sahibi aileler için yeni bir sistemi devreye soktu. “Çocuk destek bileşeni” adı verilen bu sistemde; çocuk sayısına göre nakdi para yardımı sağlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön