28 / 03 / 2024

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

KOSGEB’den işverenleri yakından ilgilendirem hamle geldi. KOSGEB, istihdam edilecek her bir personel için, faizsiz kredi verecek. KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz yönde etkilenen mikro ve küçük işletmelere; 100 bin TL kredi desteği verilecek.



Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı, küçük ve mikro işletmelere alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin Türk lirası, kadın istihdamında da 110 bin Türk lirası kredi desteği sağlayacak.

Söz konusu krediye başvurmak için son gün 31 Mart olarak açıklandı. KOSGEB’in sıfır faizli 2 yıl geri ödemesiz kredi imkânından faydalanmak için işletmeler, 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdünde bulunduğu her bir personel için faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi alabilecek.

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Sonraki 2 sene 4 ayda bir 6 eşit taksit şeklinde komisyonsuz ve faizsiz olarak KOSGEB'e ödeme yapılacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler ise 5 personele kadar bu fırsattan faydalanabilecek.

İŞE KİMLER ALINABİLİR? 

Personeli işe almadan önce destek başvurusunda bulunacak. Anne, eş, kardeş, baba ve çocuk için destek ödemesi verilmeyecek. İşe alınacaklarda bazı şartlar aranıyor. Teknik lise ya da meslek lisesi mezunu olması şartı aranıyor. En az önlisans ya da lisans mezunu olmalı. Doğum yılı 1981 ve sonrası olanlar için geçerli olacak. Son 3 sene içinde 180 günden fazla çalışmamış şartı aranıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön