19 / 04 / 2024

Devletten ihtiyaç sahiplerine 48 ay kira yardımı!

Devletten ihtiyaç sahiplerine 48 ay kira yardımı!

Kira yardımı yasada belirtilen koşullarla, belirli süreler için ilgili ailelere sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardım süresini uzattı. Kentsel dönüşümle ilgili 6306 Sayılı Kanun'un yönetmeliğine göre 2020'de 36 aya kadar olan kira yardımı süresi 48 aya çıkarıldı. 



Koronavirüs salgını özellikle dar gelirli ailelerde ekonomik bazı sıkıntılar yaşanmasına sebep oldu. Kısıtlı maaşlarla geçinmeye çalışanlardan, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde yaşayan aileler kiralarını ödemekte güçlük çekti. Bakanlık bu konuda bir adım attı ve kira yardımı süresini uzattı. 

Kamu Ajans'ta yer alan habere göre; E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusunda bulunan aileler 48 aya kadar kira yardımından yararlanma imkanına sahip oluyor. 6306 sayılı Afet Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna istinaden yapılan kira yardımı başvuruları gereğince; riskli alan ve riskli olarak belirlenen yapılardaki hak sahipleri devletten kira yardımı talep edebiliyor. Vatandaşlar 'E-Devlet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması' ekranı üzerinden başvuruda bulunabiliyor.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabından yapmıştı. Bakan Murat Kurum, "Riskli ve rezerv yapı alanlarında muhtelif sebeplerle dönüşüm projesi bitmediği için evini alamayan vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına kira yardımını 36 aydan 48 aya çıkarıyoruz" müjdesini vermişti. Bu nedenin dışında ekonomik açıdan zorluk çeken ailelere kira desteği sağlanması için birçok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı sağlanmaktadır. 

Kira yardımı veren kurum ve kuruluşlar şu şekilde:  

- Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler 

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 

- Belediyeler 

- Özel Vakıflar ve Dernekler 

- Sivil Toplum Kuruluşları

Dar gelirli ailelere 48 ay kira yardımı!

Kentsel dönüşümde kira yardımı 3 yıldan 4 yıla çıkarıldı!


Geri Dön