19 / 04 / 2024

Devletten kiracılara 960 TL kira yardımı!

Devletten kiracılara 960 TL kira yardımı!

Devletten kirasını ödemeyen kiracılara müjde... Kirasını ödemeyen vatandaşlara 960 TL kira yardımı yapılıyor. Kira yardımından kimler yararlanabiliyor? Başvuru nereden yapılıyor? İşte detaylar...



Pandemi döneminde kirasını ödemekte zorluk yaşayan vatandaşlara Devlet'ten müjde... Hükümet kira ödemekerinde zorluk yaşayan vatandaşlara 960 TL ödeme yapacak. Takvim'de yer alan habere göre; E-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından durumu belirlenen dar gelirli aileler 48 ay boyunca ödeme alabilecekler.

Kira yardımı için e-devlet üzerinde başvuru yapanlar alabilecek. Uygulama üzerinde "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemleri tamamlanabiliyor. Vatandaşlar ilk önce T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Ardından açılmış olan pencerede "uygulamaya git" butonuna tıklanıyor. Sonrasında gelen ekranda "giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı ortaya çıkıyor. Bu ekranla ilgili de kontroller yapıldıktan sonra işleme devam edilebiliyor.

Devlet tarafından yapılan yardımların büyük bir kısmı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bakanlık ise bu işlemleri yapabilmek adına Kaymakamlıklardan destek alıyor. Kaymakamlıklar da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla beraber çalışıp kira yardımı verilecek olan kişilere ulaşıyor ve kira yardımının alınması sağlanıyor.

Kira yardımı parası ne kadar? 

Kira yardımı isteyen vatandaşlar, bulundukları ilçenin kaymakamlığının bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunuyor. Bu nedenle kira yardımı vatandaşın ikamet ettiği ile göre farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla kimi büyük şehirlerde kira yardım parası 960 liraya kadar çıkabiliyor.

Kira yardımı yapan kurumlar 

Maddi olarak sıkıntılar yaşayan ailelere, kiralarının ödeyebilmeleri maksadıyla çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı sağlanıyor. İşte kira yardımı yapan kuruluşlar ve kurumlar:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
Belediyeler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL'ye kadar kira yardımı yapılabiliyor.)
Sivil Toplum Kuruluşları
Özel vakıf ve dernekler
Gönüllü kuruluşlar
Şahıslar

Kira yardımı için gerekli evraklar 

T.C. kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi
Gelir belgesi
Muhtardan alınan fakirlik kağıdı

Kira yardımı başvuru formu 

Hazırlanan bu evraklarla beraber SYDV'lere gidilip başvuruda bulunmak mümkün. Bunlara ek olarak kira yardımı talebinde bulunulduğuna dair dilekçe de hazırlamak gerekiyor. Başvuru esnasında başvuruyu yapan vatandaşlara ailedeki fertlerle alakalı sorular sorulabiliyor. Kimi zaman vakfın bünyesinde yer alan kurul, yerinde inceleme yapabiliyor. Yapılan incelemeler ile ailenin sürdüğü yaşama bakılıyor. İncelemelerin neticesinde mütevelli heyet tarafından rapor hazırlanıyor.

İzmir'de taşınma ve kira yardımı ödemeleri başladı!


Geri Dön