29 / 03 / 2024

Kiracılara devletten 960 TL kira yardımı fırsatı!

Kiracılara devletten 960 TL kira yardımı fırsatı!

Evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar için devletten kira yardımı yapılıyor. Vatandaşlar kira yardımının nasıl alındığını araştırıyor. Kimler kira yardımı alabilir? Kira yardımı tutarları ne kadar? İşte ayrıntılar... 



Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya uzatıldı. Vatandaşlar kira yardımı başvuru işlemlerini e-devlet sistemi aracılığıyla yapabiliyor. 

Kirada oturan ve aylık kira ödemesi olan vatandaşlara devlet tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sağlanıyor. Böylelikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere rahat bir nefes alma imkannı sunuluyor. E-devlet sistemi üzerinden kira yardımı için başvuru yapılabiliyor. 

Kimler kira yardımı alabilir?

Maddi durumu sebebi ile bazı aileler sağlıksız evlerde yaşamakta ya da maddi durumlarının yetersizliğinden dolayı kiralarını ödemekte güçlük çekiyor. Bu sorunların engellenmesi amacıyla devlet tarafından evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için barınma yardımları, kira paralarını ödeyemeyen ailelere ise belirlenen miktarlarda kira yardımı yapılıyor.  

Kira yardımına nasıl başvurulur? Kira yardımı süresi ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira desteğine e-Devlet sistemi üzerinden kolayca başvuru yapılabiliyor. 

e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" kısmından kira yardımına başvuruluyor. Vatandaşlar öncelikle sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmalı, ardından ise açılan penceredeki "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamalı. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılacak, bu uyarının da onaylanması gerekiyor. 

Kira yardımı yapan kurum ve kuruluşlar 

- Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler 

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 

- Belediyeler 

- Özel Vakıflar ve Dernekler 

- Sivil Toplum Kuruluşları

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

Dar gelirli ailelere kira yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Gerekli koşullara sahip kişilere, yapılan yerinde incelemeler sonucuna göre kira yardımı veriliyor.  

Başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor. Kira yardımı ve diğer yardımlardan faydalanmak için, yardıma muhtaç vatandaşların bireysel başvuru yapmaları gerekiyor.Ancakbelediyeler tarafından bu kişilerin belirlenmesi ile şahısların başvurması gibi bir koşul aranmaksızın da yardım sunulabiliyor. Kira yardımlarından faydalanmak için aile büyüğünün başvuruda bulunması gerekmekte.

Kira Yardımı Başvuru İçin Gerekli Evraklar

T.C. kimlik fotokopisi 

İkametgah belgesi

Gelir belgesi 

Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı 

Bu evraklar ile birlikte SYDV'lere giderek başvuruda bulunulabiliyor. Bunların yanı sıra kira yardımı talebinde bulunduğunuza ilişkin bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. Başvuru yapmaya gittiğinizde aile fertleri ile ilgili sorular sorulabilir. Ya da vakıf bünyesinde bulunan kurul tarafından yerinde inceleme gerçekleştiriliyor. Yapılan incelemede ailenin nasıl bir yaşantı içinde olduğuna bakılıyor. İncelemeler sonucu mütevelli heyet tarafından bir rapor hazırlanıyor.

İLLERE GÖRE KİRA YARDIMI TUTARLARI

715 LİRA YARDIM YAPILAN ŞEHİRLER

Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Karabük, Karaman, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Yalova

810 LİRA YARDIM YAPILAN ŞEHİRLER

Aksaray, Amasya, Bitlis, Düzce, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Uşak, Yozgat

905 LİRA YARDIM YAPILAN ŞEHİRLER

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Batman, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak

995 LİRA YARDIM YAPILAN ŞEHİRLER

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van

1085 LİRA YARDIM YAPILAN ŞEHİRLER

Adana, Antalya, Bursa, Konya

1150 LİRA YARDIM YAPILAN ŞEHİRLER

Ankara, İstanbul, İzmir

2020 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!


Geri Dön