19 / 04 / 2024

Kiracılara 960 TL kira yardımı müjdesi!

Kiracılara 960 TL kira yardımı müjdesi!

Kira yardımı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu anlamda kira yardımları en fazla aratılanlar arasına girdi. Kiralarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlara devlet tarafından 960 TL'ye kadar kira yardımı verebilecek.



E-Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı başvurusu giriş sayfası araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar Kovid-19 salgını nedeniyle kira yardımı alıp alamayacağını merak ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; başvurular E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Dar gelirli vatandaşlara kira yardımları yapılıyor. Başvuru işlemini e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemi sayfasından işlemi tamamlayabilirsiniz.

DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet olduğunda dolayı ilgili bakanlıklar eli ile dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlar yapılabiliyor. Bu yardımlar genel olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanması vb. konularında verilen yardımlar kimi zaman ayni kimi zaman da nakdi olarak sağlanmaktadır. Bu yardımların yanı sıra verilen yardım konularından bir tanesi de kira yardımlarıdır.

Barınma temel ihtiyacımızdır. Ancak maddi durumu sebebi ile bazı aileler sağlıksız evlerde yaşamakta ya da maddi durumları yetersiz olduğundan dolayı kira paralarını ödeyecek güçleri bulunmamaktadır. Bu problemlerin ortadan kaldırılması amacı ile devlet tarafından evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile barınma yardımları, kira paralarını ödeyemeyen ailelere ise belirlenen tutarlarda kira yardımı yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sisteme giriş yapılmasının ardından, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamanız gerekiyor. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteniyor.

KİRA YARDIMI YAPAN KURULUŞLAR

Maddi anlamda sıkıntı süreç geçiren ailelerin kira paralarının karşılanması amacı ile pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı veriliyor.

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
  • Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Özel Vakıflar ve dernekler
  • Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

Fakirlere kira yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Gerekli şartları taşıyan kişiler, yapılan yerinde incelemelerin ardından kira parası alabiliyor. Başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 'na yapılıyor. Kira yardımı ve diğer yardımlardan yararlanılabilmesi için, yardıma muhtaç şahısların bireysel başvuruları gerekmektedir. Ancak belediyeler tarafından bu kişilerin tespiti ile şahısların başvurması gibi bir şart aranmaksızın da yardım yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Kira yardımlarından yararlanmak için aile büyüğünün başvurusu gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

  • T.C. kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Gelir belgesi
  • Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı
  • Kira Yardımı Başvurusu
  • Kira Yardımı Başvurusu

Bu evraklarla beraber SYDV'lere gidip başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra kira yardımı talebinde bulunduğuyla ilgili bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. Başvuru yapmaya gittiğinizde aile fertleri ile ilgili sorular sorulabilir. Ya da vakıf bünyesinde bulunan kurulca yerinde inceleme yapılabiliyor. Yapılan incelemede ailenin nasıl bir yaşantı içinde olduğuna bakılmaktadır. İncelemeler sonucu mütevelli heyet tarafından bir rapor hazırlanıyor.

En düşük ödenen kira yardım miktarı 595 TL.
Kilis, Artvin, Karabük, Bilecik, Yalova, Bingöl, Iğdır, Bolu, Ardahan, Çankırı, Bartın, Erzincan, Kırıkkale, Gümüşhane, Karaman, Hakkari, Bayburt, Nevşehir, Tunceli illerine verilmektedir. Bu illerimizde ikamet eden kiracılar 1 defa 1.190 TL. sınırlı ayni hak sahipleri ise 2.975 TL. alabilirler.

675 TL. Kira Yardımı Alan İller;
Amasya, Düzce, Rize, Bitlis, Osmaniye, Edirne, Kırıkkale, Şırnak, Giresun, Aksaray, Isparta, Yozgat, Kars, Uşak, Muş, Siirt, Kastamonu, Niğde illerimizde ise 1 defa 350 TL. verilirken ev sahibi vatandaşa ise 3.375 TL. ödenecek.

755 TL. Verilen İller;
Çanakkale, Sivas, Adıyaman, Afyon, Batman, Ağrı, Zonguldak, Çorum, Elazığ, Tokat, Kütahya, Ordu illerimizde ikamet eden kiracılara bir defaya mahsus 510 TL., ev sahiplerine ise 3.775 TL. para ödemesi yapılacak.

660 TL. İlleri
Aydın, Urfa, Balıkesir, Van, Deniz, Trabzon, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır, Samsun, Denizli, Sakarya, Eskişehir, Muğla, Antep, Kocaeli, Maraş, Hatay, Manisa, Kayseri, Malatya illerine 830 TL. oldu. 1 defa kiracılara 660 TL, hak sahibi vatandaşa ise 4.150 TL. ödeme yapılacak.

Konya, Bursa, Antalya ve  Adana  illerimizde ise bir defaya mahsus 810 TL. ödenirken, hak sahiplerine 4.525 TL. verilecek.

Ankara, İstanbul ve  İzmir  illerimizde ise ödemeler 860 liradan 960 TL.'ye yükseltildi. Bu illerdeki kiracılar bir defa 920 TL. alacaklar. Hak sahiplerine ise 4.800 TL. ödenmektedir.

Ancak bu ödemeler 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun maddeleri gereği kapsamında yapılıyor. Eğer bu durumda değilseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu destekten yararlanamazsınız.

Devletten ihtiyaç sahiplerine 870 TL'lik kira yardımı!

Kira desteği başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet başvuru ekranı!


Geri Dön