20 / 04 / 2024

Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında kira yardımı yer alıyor. Peki, kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?



Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında kira yardımı yer alıyor.


Anlaşma ile tahliye edilen,  kiracılara ve yıkılan riskli bina da işyeri bulunanlara, geçici konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yapılabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmak için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı!

Eğer kiracıysanız; riskli binada bir yıldır kiracı olduğunuzu belgelediğiniz takdirde 100 bin liralık kiracılar için kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabilir ve bu krediyle yeni bir konut alma imkanınız oluyor.

 

Kentsel dönüşüm kapsamına giren dairenin kiracısına bir seferlik taşınma yardımı da sağlanıyor. Taşınma masrafları dikkate alınarak verilen bu yardım, başvuru dilekçesi sonrasında alınabiliyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön