24 / 04 / 2024

kiracıya kentsel dönüşüm kira yardımı

kiracıya kentsel dönüşüm kira yardımı

Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. Peki, kira yardımı kimlere verilir? Kiracıya kentsel dönüşüm kira yardımı verilir mi?

Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında kira yardımı yer alıyor. Peki, kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak yaşadıkları evleri yıkılan kiracıların hakları bulunuyor. İşte kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021...

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm ilkeleri neler? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşanan deprem sonrasında hayata geçirdiği Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası ile kentsel dönüşümde hayata geçirilecek ilkeler belirlendi. 

10 maddede yaşanabilir kentsel dönüşüm ilkeleri haritası!

CHP, Türkiye'nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması için yapılacak kentsel dönüşümün temel ilkelerini belirledi. CHP'nin kentsel dönüşümde temel ilkelerinin olduğu bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm masası kuruldu!

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ‘Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’ kurdurdu.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

TOKİ Rize Yağlıtaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

kiracıya kentsel dönüşüm kira yardımı Haberi

kiracıya kentsel dönüşüm kira yardımı

Kiracıya kentsel dönüşüm kira yardımı verilir mi?

Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. Buna göre evini kiraya verenler, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alamıyor.


İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor. Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Bir yıllık başvuru süresi hak sahiplerinin kira yardımı talepleri için belirlenmiş olup, 2015 yılında yapılacak tüm yeni başvurular 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre değerlendiriliyor.


Bu koşulları yerine getiren kimseler gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaatta bulunabiliyor.


Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Kanuna göre,  kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir...