25 / 04 / 2024

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde evi yıkılan hak sahiplerine kredi faiz desteği de yapılıyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?



Kiracılar için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?


Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız, hasarlı binalarınız yeniden yapımı, takviye güçlendirmesinde kullanılmak üzere Kentsel Dönüşüm Kredisi alınabilmesi için bakanlıkça lisanslandırılmış kuruluşlara başvuruda bulunarak binanıza deprem risk raporu almanız gerekiyor.


Başvurunuzun kabul edilmesi halinde, binanız kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınıyor. Bu süreçte anlaşma ile tahliye edilen maliklere ve kiracılara devlet bazı finansal destekler sağlıyor. Bu destekler arasında kira ve kredi yardımı yer alıyor. 


Kentse dönüşüm kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebiliyor.


Kentsel dönüşüm kredisini bildiğimiz tüm Bankalar  TC Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı ile anlaşma sağlayarak veriyor. Her banka Bakanlıkça sübvanse edilmiş Kentsel dönüşüm kredisi kullandırıyor. 


Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği veren bankalar arasında Akbank, Türkiye Finans Bank, Türkiye İş Bankası ve Garanti Bankası bulunuyor.


Kira yardımı için kiracılardan hangi belgeler istenir?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön