25 / 04 / 2024

İzmir'de taşınma ve kira yardımı ödemeleri başladı!

İzmir'de taşınma ve kira yardımı ödemeleri başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara da 2 bin 500 lira taşınma ve kira yardımını bugün itibarıyla başlatmış durumdayız" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  İzmir  AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara da 2 bin 500 lira taşınma ve kira yardımını bugün itibarıyla başlatmış durumdayız" dedi.

İzmir de taşınma ve kira yardımı ödemeleri başladı!

- "5 bin civarında orta hasarlı konutumuz var"

Ağır hasarlı, orta hasarlı, yıkılan binalara ilişkin yardım süreçlerinin düzenli bir şekilde yapıldığını belirten Kurum, orta hasarlı binalara ilişkin de yardım sürecini başlattıklarını söyledi.

Ağır hasarlı binalarda ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara 5 bin lira yardım yapacaklarını daha önce açıkladıklarını hatırlatan Bakan Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"5 bin civarında orta hasarlı konutumuz var. Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara da 2 bin 500 lira taşınma ve kira yardımını bugün itibarıyla başlatmış durumdayız. Bu yardımlar için vatandaşlarımız  İzmir  Valiliği'mizle, internet sitemiz üzerinden hem binaların durumunu buradan öğrenebilirler hem de taşımaya ilişkin taleplerini 'Ben kira yardımı almak istiyorum, ben konteyner kente gitmek istiyorum. Ben işte ev sahibiyim şu kadar taşıma yardımına veya bunun dışındaki ihtiyaçlarım var.' bunların tamamına bu internet sitesi üzerinden başvurabilirler."

 

Depremzedelere müjde! 2 yıl ödemesiz konut!


Geri Dön