24 / 04 / 2024

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  İzmir  AFAD Koordinasyon Merkezinde basına kapalı düzenlenen toplantıdan sonra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

- Depremzedelere taşınma ve kira yardımı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirten Bakan Kurum, eşya ve taşınma yardımlarını hasar durumlarına göre yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Kurum, gelen taleplerle ödemelerin yapıldığını değinerek, şunları dile getirdi:

"Eşyasını alamayanlara 30 bin lira eşya yardımı, yine Türkiye'deki mobilya üreticilerimizden 1000 ailemize 25 bin lira değerinde eşya yardımı, ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı ev sahiplerimize, 2 bin 500 lira da kiracılarımıza veriyoruz. Bu çerçevedeki ödemeler başlatıldı. İnşallah en kısa zamanda da tüm bu ödemeleri yaparak yeni konutalarımızın inşa sürecini de tamamlıyor olacağız. Başvurularımızı yine mahallelerimizdeki koordinasyon merkezlerimizde Valiliğimizin koordinesi şeklinde yürütüyoruz ve bugüne kadar toplamda bize yazılı sözlü 11 bin 500 başvuru yapıldı. Başvuralar da aynı gün içinde giderilmeye çalışılıyor ve vatandaşımızın bu noktada neye ihtiyacı varsa bu süreçte hızlı şekilde bu yardımlar gideriliyor."

İzmir için tüm Türkiye'nin bir ve beraber olduğunu dile getiren Kurum, özverili çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

 

Binalarda deprem testi nasıl yapılmalı? 

 


Geri Dön