19 / 04 / 2024

Fikirtepe kira yardımı istiyor!

Fikirtepe kira yardımı istiyor!

Fikirtepe kentsel dönüşümde resmi olarak taşınma ve kira yardımı yapılmıyor; sözleşmeyle inşaat firmaları tarafından ödeniyor. Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği, belediyelere devredileceğini duyurduğumuz kira yardımı için harekete geçti.



Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe'ye kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde hukuki girişim başlatttı. Dernek, tüm kentsel dönüşüm alanlarında ödenen ama Fikirtepe'de vatandaşlara ödenmeyen kira destek payları için dernek hukukçularının aracılığı ile bir dilekçe verdi. Dernek yönetimi aldığı kararla Bakanlıktan gelecek cevaba göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açmaya hazırlanıyor 


Kentsel dönüşümde kira yardımı, belediyelere devredilecek! Detaylar için tıklayın!


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş dün Çevre ve şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü nezdinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde kentsel dönüşüm uygulanan yapılarda hisse sahiplerine verilen ama Fikirtepe'de vatandaşlara ödenmeyen devlet kira destek payının tüm Fikirtepeliler'e 6306 sayılı Afet Riskli Alanlar kapsamında olmasından dolayı her hangi ek bir girişimde bulunmadan ödenmesi için hukuki girişim başlattı.


Dernek yönetiminden ve avukatlarından yapılan açıklamada; Bakanlık'tan bu konu hakkında resmi bilgi talebinde bulunulduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek yanıta göre gerekirse tüm Fikirtepeliler adına Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği olarak dava açacaklarını söylediler.


Devlet kira destek payı Fikirtepeliler'in de hakkı! 


Dernek Başkanı Yasin Bektaş ayrıca, aynı girişimleri Kadıköy Belediyesi nezdinde yapacaklarını söyleyerek bunun tüm kentsel dönüşüm alanlarında verildiği gibi Fikirtepelilerin de hakkı olduğunu belirtti. 


Bektaş Fikirtepeliler'in Bağdat Caddesi veya muadillerinden daha zengin olmadıklarını belirterek, Fikirtepe'de 4 yıl önce ilk açıklamalar yapıldığında anlaşılan sözleşmelerde önerilen kira yardımlarının yeterli olduğunu ancak geçen zaman kaybı ve kiralarda aşırı yükselmeden dolayı bugün alınanın oldukça yetersiz kaldığını söyledi. 


Devlette eşitlik ilkesi!


Bektaş bunun yanında, yeni çıkarılan kanunlar ile Devlet tarafından kentsel dönüşüme teşvik amacı ile sunulan bu hizmetin Her T.C. vatandaşı gibi eşitlik ilkesi gereği Fikirteplelilerin de kanuni hakkı olduğunu belirtti. 


Firmalar sözleşmelerini güncelleyerek bugünkü şartlara göre ayarlamalı!


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Dernek Başkanı Bektaş son olarak firmaların da mevcut koşulları ve piyasada kiralardaki aşırı artışı göz önüne alarak sözleşmelerinde bununla ilgili iyileştirmelere gitmelerini ve vatandaşın mağdur edilmeyecek bir seviyeye çekilmesi için gerekli düzeltmeleri yapmalarını beklediklerini vurguladı.


Fikirtepe kira yardımı istiyor!



Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nden hukuki destek ve toplantı hazırlığı!


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Üyelerine ve Tüm Fikirtepelilere hukuki destek vermeye başladı. Dernek Başkanı Bektaş bununla ilgili önümüzdeki haftalarda Fikirtepe geneli hukuki ve mimari bilgilendirme toplantısı yapmaya hazırlandıklarının müjdesini verdi. Bektaş daha öncede duyusunu yaptıkları toplantı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlanarak başvuruda bulundukları Kadıköy Belediyesine ait salon tarihinin netleşmesini beklediklerini söyledi.


Dernek Başkanı Yasin Bektaş ,Yönetimden Gürkan Şentürk ve Dernek avukatlarından Mete Can'ın birlikte sunduğu dilekçe sonrası İl Müdürü Yaşar Güvenç Bey ile beraber kısa bir toplantı yapıldı.


Geri Dön