25 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum ne

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum ne

Şubat ayında imza sayısını yüzde 100 tamamlayan Selka NSK Fikirtepe İncirli Bostan dere kenarındaki yüzde 100 anlaşma sağladığı adaya tebligat gönderdi ve Selka NSK Fikirtepe proje alanı boşaltılmaya başlandı...

Fikirtepe kentsel dönüşümle Bağdat Caddesi'ni sollayacak!

Fikirtepe Haber'in yaptığı araştırmalarda lokasyon olarak merkezi konumda bulunan Fikirtepe'de yapılacak olan konsept konutların hızla bitirilip teslim edilmesinden sonra Bağdat Caddesini sollaması ihtimal dışı değil...

Fikirtepe kira yardımı istiyor!

Fikirtepe kentsel dönüşümde resmi olarak taşınma ve kira yardımı yapılmıyor; sözleşmeyle inşaat firmaları tarafından ödeniyor. Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği, belediyelere devredileceğini duyurduğumuz kira yardımı için harekete geçti.

Fikirtepe'de inşaat firmalarına tepki: İmzalarınız bitti, hadi yıkın adayı!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, yaptığı yazılı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin Fikirtepe müteahhitlerine yönelttiği "Neredesiniz?" sorusunu daha sert bir tondan yineledi: İmzalarınız bitti, hadi yıkın adayı iş yapın!..

Bakanlık Fikirtepe'de ön alım hakkı yetkisini kullanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de tapu devri yapıp da inşaat firmasıyla sözleşme imzalamayan vatandaşın kayıtlarını inceletiyor. Ön alım hakkıyla o tapulara el konulacak. Bakanlık, Kadıköy Tapu Müdürlüğü'ne talimatı gönderdi.

İdris Güllüce'ye sunulan Fikirtepe son durum raporu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve bakanlık müsteşarlarının gündemine sunulan Fikirtepe kentsel dönüşüm raporunu Emlakkulisi.com açıklıyor... Fikirtepe'de hangi firma ne durumda? 18 sorunlu adada yaşanan sıkıntılar neler?.. İşte detaylar...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde iyi örnek olmadı!

Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu "Maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. 1950-1960'larda yapılan hatalar tekrar ediliyor. İmar artırılıyor ama altyapı aynı. 50 yıl sonra o binalar da yıkılacak" dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum!

Beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmalar hızlandı. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın inşa edileceği bölgede 18 milyar dolarlık değer oluşacak. İşte bölgedeki son durum ve satıştaki projeler.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde 4 firma daha ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe’de devam eden, kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Kentsel dönüşümde 1'e 3 isteyenler sistemi tıkıyor!

Kentsel dönüşümde çözümsüzlüğün sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve gelen aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Bu böyle gitmez. Ortak paydada buluşalım" diyor

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu!

Fikirtepe Haber Fi-KENTDER' in yaptığı saha çalışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ortalamasında Fikirtepe'de son durum raporunu yayınladı. İşte Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu...

Fikirtepe kentsel dönüşümde 5 firma ruhsat aldı!

Kentsel dönüşüm aşamasındaki Fikirtepe'de 5 proje ruhsat aldı. 5 projenin daha yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ruhsat alması bekleniyor...

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç adada anlaşma sağlandı? Fikirtepe'de kaç adaya yapı ruhsatı verildi? Kaç alanda anlaşmalar yüzde 90'ı geçti? Kaç adaya kamulaştırma tebligatı gönderildi? Kaç adada uzlaşma toplantısı yapıldı? İşte Fikirtepe karnesi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hikayesi!

Fikirtepe kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilen dört yıl geçti. Şirketlerin bir kısmı inşaatta hafriyat ve fore azık dikme aşamasındalar; büyük bir kısmı da ''ruhsat verilecek mi'' terddüdü içinde. Fikirtepeliler de uzayan bu süreçten mağdur.

Fikirtepe kentsel dönüşümde önalım hakkı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında 6306 sayılı Kanun'un kendisine verdiği önalım hakkı yetkisini kullanarak bazı tapulara el koyacak. Fikirtepe'de hangi tapulara el konulacak? Fikirtepe ön alım hakkı nasıl uygulanacak?

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum ne Haberi

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum ne


Selka NSK Gayrimenkul Şubat ayında 1353, 1354, 1355, 1371 Nolu adalarda son imzayı futbolcu Deniz Barış'a attırarak imza sayısını yüzde 100 tamamlamıştı.


Selka NSK Fikirtepe İncirli Bostan dere kenarındaki yüzde 100 anlaşma sağladığı adaya tebligat gönderdi. 


İşte Selka NSK tarafından gönderilen tebligat:

'' Taraflar arasında münakit sözleşme hükümleri, 6306 sayılı yasanın amir hükümleri ile ilgili sair mevzuat uyarınca cezai şart ve tazminat sorumluluğu ile yasadan kaynaklanan diğer yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak ve tüm ilgililerin menfaatine olacak şekilde, sözleşme ile hedeflenen inşaat işlerinin tamamlanması amacıyla gerekli sürecin bir an evvel başlayabilmesi için muhatapların taşınmazlarını boş , borçsuz ve takyidatsız ( tapu vb. kayıtlarında herhangi bir ipotek, haciz, rehin, şerh vs. olmaksızın ) olarak iş bu yazılı bildirimin tebliğ tarihinden itibaren en geç üç...