19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.



 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde gazete ve haber ajanslarının ekonomi müdürleriyle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul ekonomisini büyütmeyi hedefleyen projelerini anlatan Yıldırım, FFikirtepe başta olmak üzere kentsel dönüşümde yaşanan sorunların ortak çabayla çözüleceğini belirtti. Belediyenin sözleşme, anlaşma safhasında hakemlik yapacağını söyleyen Yıldırım, tasarım ilkelerinin de belediye tarafından değerlendirileceğini belirtti. Yıldırım, "Yerinde dönüşüm esas alınacak. Yıkılması gereken binalar yıkılacak. Finansmanda da Bakanlık, Emlak Konut, Toplu Konut İdaresi (TOKİ),belediye işin içinde olacak" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

'ATATÜRK HAVALİMANI'NI MİLLET BAHÇESİ FUAR VE KONGRE MERKEZİ'NE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ'

Geçtiğimiz sene 13 milyonun üzerinde turist ağırlayan İstanbul'un turizm politikalarıyla ilgili soru üzerine Yıldırım, bu sayıyı 2023 yılında 22 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yıldırım "Turizmden geliri artırmak için katma değeri yüksek, harcaması fazla olan turistleri getirmeyi hedefliyoruz. Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyerkruvaziyer limanı yapacağız. Oradan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlayacağız" dedi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız!

Türkiye'de 7 milyon yapı stoğu sağlıksız!

Fikirtepe Platformu'ndan Bakanlığa 'yasal düzenleme' çağrısı!


Geri Dön