19 / 04 / 2024

Folkart, kentsel dönüşümde aktör olacak!

Folkart, kentsel dönüşümde aktör olacak!

İzmir'e kazandırdığı prestijli projelerle öne çıkan Folkart Yapı, kentsel dönüşümde de yer alırken, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Kentsel dönüşümde Türkiye ölçeğinde önemli bir aktör olacağız" dedi.



İzmir'e kazandırdığı prestijli projelerle öne çıkan Folkart Yapı, kentsel dönüşümde de yer alırken, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Kentsel dönüşümde Türkiye ölçeğinde önemli bir aktör olacağız" dedi. 


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; önümüzdeki yıllarda sektöründe izmir'den Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini, önümüzdeki dönemde, kentsel dönüşüm projelerinde de yer alacaklarını söyledi. Sancak, "Bu alanda da önemli bir aktör olmak istiyoruz" dedi. Ülke genelinde 6.5 milyon riskli yapı yerine yaklaş'ık 12 milyon yeni ev yapılacağını belirten Sancak, kentsel dönüşümün beş yılda sonlandırılacak bir süreç olmadığını, 30 yü boyunca gündemde olacağını vurguladı. Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği noktada bulunan Türkiye'nin konumu itibariyle deprem bölgesinde yer aldığını anımsatan Sancak, yıllar önce inşa edilen binaların artık işlevini yitirdiğine dikkat çekti. "İnsanlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelir" diyen Sancak, bu nedenle kentsel dönüşümde, acil noktaların hızla sonuçlandırılması gerektiğine de işaret etti. 


Sırada İstanbul var 


Hedeflerinin öncelikle İzmir, ardından İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerine imza atmak olduğunu dile getiren Mesut Sancak, İzmir'i merkez üsleri kabul edip, yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti, izmir'de Folkart güvencesi, "Liva" markasıyla kentsel dönüşüm projelerinde yer alacaklarını kaydeden Sancak, izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'deki ihalesini kazanarak ilk adımı attıklarını hatırlattı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Uzundere'deki dönüşüm için, özellikle ilk projede ticari hedefi küçültüp, kente katkı getirebilmek amacıyla örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceklerinin de altını çizdi. 


Hedef, en büyük olmak 


Sancak, Folkart olarak hedeflerini ise şöyle özetledi: "Türkiye'nin izmir'den çıkan en büyük inşaat firması olmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışıyoruz, izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere için açmış olduğu ihalede artık sözleşme aşamasındayız. Ayrıca Manisa, Bursa, Aydm gibi illerde yakın gelecekte yatırımlarımız başlayacak. Şu anda fizibilite çalışmaları yapılmakta. Ama bizim esas olarak yapmak istediğimiz şey, Londra ve New York gibi şehirlerde izmir firmasının bayrağını dalgalandırmak." 


İzmir geleceğin en parlak kenti


Sancak, İzmir'in çok parlak bir geleceği olduğunu, kentin önümüzdeki yıllarda, kendi güzellikleriyle bütünleşerek; tüm dünyanın, yeniden ilgisini çekeceğini dile getirdi ve şunları söyledi: "Bu ilgi; İzmir'in parlak rotasını, önümüzdeki dönem mutlaka yeni yollarla, yeni fırsatlarla buluşturacaktır. Özellikle yapımları süren İstanbul-İzmir Otoyolu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi, İzmir'den Antalya'ya kesintisiz ulaşımı sağlayacak Aydın-Denizli-Antalya Otoyol Projesi ve benzeri tüm yatırımlar; İzmir'i yakın gelecekte, Türkiye'nin en özel şehri haline getirecektir. Yine izmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü; 'yüzülebilir temiz körfez' yaratmaya yönelik 'Büyük Körfez Projesi'; kenti kıyılarıyla ele alıp bir bütün olarak tasarlayan 'İzmirdeniz Projesi', izmir'in kalbinde 'Daha çok yeşil, daha az beton' anlayışı ile yürütülen 'Yeni Kültürpark Projesi' ve belediyenin benzeri çalışmaları tamamlandığında, İzmir'e çok büyük değer katacaktır."


Posta


Geri Dön