16 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümde 5 firma ruhsat aldı!

Fikirtepe kentsel dönüşümde 5 firma ruhsat aldı!

Kentsel dönüşüm aşamasındaki Fikirtepe'de 5 proje ruhsat aldı. 5 projenin daha yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ruhsat alması bekleniyor...



Kentsel dönüşüm aşamasındaki Fikirtepe'de 5 proje ruhsat aldı. 5 projenin daha yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ruhsat alması bekleniyor. 


KENTSEL dönüşüm çerçevesinde, 1.5 milyon metrekarelik alan üzerinde 64 projenin hayata geçirileceği Kadıköy Fikirtepe'de, 5 proje ruhsat alırken, 5 projenin daha yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat alması bekleniyor. 


Bölgede Yenitepe adlı 1100 konutluk Yenitepe Kadıköy projesini yapacak olan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, "Şu anda bizim yaptığımız Yenitepe, Teknik Yapı, Emay İnşaat, Baysaş ve Anka Yapı firmaları Fikirtepe projelerinde ruhsatlarını aldı. 5 firmanın da planlarını Büyükşehir Belediyesi onayladı. Şimdi Bakanlık'tan ruhsat bekliyorlar" diye konuştu. Fikirtepe'nin geleceğinin aydınlık olduğunu aktaran Nuhoğlu, "Anadolu Yakası'ndaki tüm satışların en fazlası burada gerçekleşecek" yorumunu yaptı. 


Ay sonunda temel atılacak Firma olarak Yenitepe projelerinde hafriyat çalışmalarını sürdürdüklerini, ay sonunda ise projenin temelini atacaklarını aktaran Nuhoğlu, "Mart ayında itibaren özellikle E-5 aksında 9'a yakın firmanın inşatlarının yükseldiğini göreceğiz" dedi. 


Nuhoğlu, bölgedeki metrekare fiyatlarının da yükseldiğini, şu anda ortalama metrekare satış rakamlarının 7 bin TL'ler seviyesinde olduğunu söyledi. Projelerinde yüzde 40 lık satış rakamlarına eriştiklerini aktaran Nuhoğlu, "Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yürütülen 3 kat baza ve 21 katlı 4 adet blokta konut, ofis ve ticari alanlardan oluşacak projemizi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

67 - 250 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinden oluşan 1100 konuta sahip 'Yenitepe Kadıköy projelerinde peşinat ve vade süresine göre her evin 70 farklı fiyat seçeneği sunduklarını aktaran Ali Nuhoğlu, "Dolayısıyla müşteriler, farklı fiyat seçenekleri oluşturan tablodan, evinin fiyatını kendisi belirliyor. Üstelik peşin alımlarda da yüzde 20 peşin indirimi sunuyoruz. Minimum yüzde 15 peşinat ile yüzde 0 faizli 50 aya kadar vade imkanı da bulunuyor. Banka kredisi ile de 120 aya kadar vade uzatılabiliyor" dedi. 


Ankara Çukurambar'da ofis, konut, alışveriş alanları, otel ve eğlence merkezinden oluşan yeni bir karma konseptli projeye başlamanın hazırlıklarını yapan Nuhoğlu İnşaat'ın sürdürdüğü projeler arasında Gürpınar Balık Hali,  Adana  ve Erzurum'da 2 ayrı şantiyede yol inşaatı, Irak'taki hastane inşaatı, Medeniyet Üniversitesi inşaatı, Hitit Üniversitesi inşaatı, Çekmeköy Hastanesi inşaatı ve Yenikapı Meydan Projesi de yer alıyor. 


Bakanlık Fikirtepe'yi takibe aldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Fikirtepe'de çalışan tüm firmaları takibe aldığını aktaran Ali Nuhoğlu, "Buradaki tüm firmaların genel mali analizlerine bakıyor. 

Anlaşma yapıp yavaş ilerleyen firmalar gözetim altına alınmaya başladı. Yavaş ilerleyen firmalara ihtar mektupları gönderiliyor. Yüzde 70'in üzerinde anlaşma yapan firmalara her türlü desteği sağlıyor. 

Uzun süre bunun altında kalanlara çekilin diyor" dedi. 


Ticari Hayat


Geri Dön