25 / 04 / 2024

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı!

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca depremin yaşandığı bölgede açılan iletişim ve irtibat ofislerine 30 binden fazla vatandaş başvuru yaptı. Kira yardımı için başvuruda bulunan depremzedelere de ödemeleri yapılmaya başlandı...



24 Ocak Cuma günü Elazığ Sivrice meydana gelen deprem sonrası bölgede iletişim ve irtibat ofisleri açıldı. Bu ofislere 30 binden fazla vatandaş başvuru yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Elazığ, Mustafa Paşa, Abdullah Paşa ve Sürsürü mahallelerinde açılan üç iletişim ve bir irtibat ofisine depremzedelerin başvuruları devam ediyor.

Kurulan bu ofisler sayesinde deprem sonrası bilgi karmaşasının önüne geçilerek, insanların Bakanlık personelleri tarafından doğu bilgilendirilmesi, yardım isteyen depremzedelerin ilgili birimlere yönlendirilerek sorunlarının çözümüne katkı sunulması sağlandı.

İletişim ve irtibat ofislerinde, depremzedelere kira yardımları, rezerv konutlara ilişkin talepler, deprem sonrasında Bakanlıkça inşa edilecek konutlar, hasar tespit çalışmalarının sonuçları ve kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgiler aktarılıyor.

30 bini aşkın vatandaşın başvuru yaptığı iletişim ve irtibat ofislerinde depremzedelerin talepleri kayıt altına alınıyor.

Kira yardımı ödemelerine başlandı

Bakanlıkça ayrıca kira yardımı için başvuruda bulunan vatandaşlarında de ödemeleri yapılmaya başlandı.

Kira yardımı almak isteyen depremzedelerin istenen belgelerle iletişim ve irtibat ofislerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Diğer yandan Bakanlık kira yardımlarında evrak sayısını azaltırken, ofislerde depremzedelerin kira yardımı işlemleri için banka hesabı açmalarına da yardımcı olunduğu belirtildi.

Ofislerin, saat 09.00'dan vatandaşların taleplerine göre gece geç saatlere kadar hizmet verdiği belirtildi.

2020 kira yardımı nasıl alınır? 6 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön