23 / 04 / 2024

Dereli'ye taşınma ve kira yardımı müjdesi!

Dereli'ye taşınma ve kira yardımı müjdesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dereli'de, evlerin yıkılma işleminin sürdüğünü, bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir taraftan da kendi bakanlıklarının hem taşınma hem kira yardımı yaptığını söyledi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devletin tüm yaraları sarmak amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Süleyman Soylu, Dereli ilçe merkezindeki incelemelerden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerin yıkılma işleminin sürdüğünü, bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir taraftan da kendi bakanlıklarının hem taşınma hem kira yardımı yaptığını söyledi.

Süleyman Soylu, kimseyi mağdur bırakmadan, güçlerinin yettiği nispetler ölçüsünde, vatandaşla el birliği içerisinde bu meseleyi çözeceklerini söyledi.

Devletin tüm yaraları sarmak için elinden gelen gayreti gösterdiğine değinen Süleyman Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı burada açık, net." diye konuştu.

Bakan Soylu, yaşanan büyük afetten en çok esnafın ve yolların zarar gördüğünü belirterek, "Şu anda Karayollarının kendi ağında kapalı yolu yok. 118 köy yolundan 109'u açıldı, 9'unun da açılma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Özellikle İl Özel İdaresi ağındaki yollarda büyük hasarlar oluştuğunu söyleyen Soylu, sadece Dereli de değil diğer afet bölgelerinde de hasarın büyük olduğunu, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Soylu, enerji sağlanamayan 5 köye bugün akşam saatlerine doğru verilmesinin planlandığını, bazı yerlerdeki su sorununun da çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Gelinen noktanın, ilk günkü hasardan çok daha iyi olduğunu vurgulayan Soylu, "Elbette ki o günün bıraktığı kalıcı hasar, travma muhakkak burada yaşayan vatandaşımızın hem zihnindedir hem maddi ve manevi kaybının içerisindedir. Bunu hep beraber yaşıyoruz. Gücümüzün yettiği ölçüde çaba sarf ediyoruz. 2 bin 900 personel şu anda çalışıyor. 740 araç çalışıyor." şeklinde konuştu.

 

Giresun Dereli'de riskli binaların yıkımına devam edildi!


Geri Dön