26 / 04 / 2024

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!



DEVRE MÜLK NEDİR?

Devre mülk nedir, devre mülk ne anlama gelmektedir? Bu tip sorular devre mülk almak isteyenlerce sorulmaktadır. Konut olarak kullanılmaya uygun bir binanın daireleri yılın belirli zamanlarında farklı kişilerin kullanımına belli bir miktar karşılığında sunulmaktadır. Ortak mülkiyet hakkı sunan bu gayrimenkul türüne devre mülk denir. Yazlık ya da termal tatil köylerinde sıklıkla tercih edilen bir konaklama türüdür.

DEVRE MÜLK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

  • Öncelikle devre mülk alacağınız tesisi ve dairenizi görmeden kaparo ve ücret ödenmemelidir.
  • Tesisi ve daire tipinizi mutlaka görüp, ödemenizi satış esnasında yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Noterde ya da tesiste devrini yaparken ücretini ödeyebilirsiniz.

DEVRE MÜLK ALACAKLARA TAVSİYELER NELERDİR?

-  Tapu kayıtları detaylı şekilde ele alınıp, incelenmelidir, satın alınan devre mülk hisselerin tapusunun olup olmadığı detaylı bir şekilde kontrol edilmeli.

-  Tapu kaydında ipotek, haciz gibi şerhlerin olup olmadığı ve yine yıkım kararı gibi durumların olup olmadığı incelenmeli.

-  Gösterilen gayrimenkul ile sözleşmede yazılı olan gayrimenkulün aynı gayrimenkul olmasına dikkat edilmeli ve imara ilişkin bir sorun olup olmadığı ve iskanı alınıp alınmadığı kontrol edilmeli.

-  Mümkünse bitmiş projeler tercih edilmelidir, bitmemiş projelerde satıcıdan teminat alınmalı.

- Devre mülkün yönetim planı incelenmeli, devre mülkün bakım, onarım ve işletme giderleri için ödenmesi gereken aidat miktarları öğrenilmelidir.

-  Devre mülkü alacak kişiler, satış sözleşmesi imzalanmadan önce dikkatli bir şekilde okunmalı, tarihi kontrol edilmeli ve bir kopyası da alınmalıdır.

- Devre mülk ödemesi, tapu sicil müdürlüğünde devrin gerçekleştiği anda yapılmalıdır.

-  Tüketici kayıtsız şartsız 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden aldığı devre mülkten cayma hakkına sahip. Ancak buna dair bildirimi noter aracılığıyla yapmalıdır.

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?


Geri Dön