28 / 03 / 2024

Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası 8 milyon liraya satıldı!

Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası 8 milyon liraya satıldı!

2005'te iflas eden Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası, Devrek İcra Dairesi'nde açık arttırmayla satıldı. Fabrikanın yeni sahibi Derya inşaat, fabrikayı iyileştirerek 3 ay içinde yeniden faaliyete geçirmeyi planlıyor...



Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, ekonomik darboğaz ve yönetim krizi ile 2005'te iflas eden Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası, Devrek İcra Dairesi'nde açık arttırmayla satıldı. Fabrikanın yeni sahibi Derya inşaat, fabrikayı iyileştirerek 3 ay içinde yeniden faaliyete geçirmeyi planlıyor.


Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası 1970 yılında, ilçede çalışan 2 bin 700 kadar işçinin sermaye desteği ile 200 dönüm arazi üzerinde kuruldu. Dönem dönem 1 50 ile 250 arasında işçinin çalıştığı fabrika, iç ve dış piyasalara yaptığı satışlarla ilçe ekonomisine önemli katkı sağladı. 


Ancak fabrika, 2000'li yılların başında ekonomik darboğaz ve yönetim krizi ile çıkmaza girdi. 2005'te iflas ederek kapısına kilit vurulan fabrika, bankalar ve tedarikçiler tarafından icraya verildi. 

8 milyon liraya satıldı İcra-iflas masasında 9 yıldır alıcı bekleyen fabrikaya başlangıçta 25 milyon lira değer biçildi; ancak, alıcı çıkmayınca fiyat 8.5 milyon liraya kadar düşürüldü. Devrek İcra ve İflas Dairesi'nde bugün yapılan ihale 5.5 milyon lira fiyat ile başladı; 5 büyük firmanın katıldığı ihaleyi 8 milyon lira ile İstanbul'da kurulu bulunan Derya İnşaat kazandı. 


Faaliyette olduğu yıllarda ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan fabrikanın satılması Devrekliler'i de heyecanlandırdı. Fabrikanın yeniden faaliyete geçirilmesini bekleyen ilçe halkı ve fabrikanın kuruluşu için o dönem sermaye desteği sağlayan işçilerin çocukları şimdilerde burada çalışmayı umut ediyor. İşsizlik sorunun yaşandığı ilçede fabrikanın yeniden üretime geçmesi büyük bir merakla bekleniyor. 


3 ay içinde faaliyete geçecek Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ihaleyi kazanan firmanın temsilcileri ile bir araya geldiğini, daha önce de temaslarının olduğunu söyledi. Firmanın, aynı sektörde (sunta ve ağaç) fabrikayı işletmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Semerci, şöyle konuştu: "Aynı sektörde devam edecek olmaları sevindirici. Yıkıp yeniden tesis kurmayı amaçlamıyorlar. İyileştirip 3 ay içinde faaliyete geçmeyi amaçlıyorlar. Bu çok sevindirici. Çünkü yıkıp yeniden yatırıma başlasalar 2-3 sene geçerdi. Devrek için çok iyi oldu. Devrek ekonomisi oldukça canlanacak. Bir defa 1 50'den fazla kişi iş sahibi olacak. Yan sanayi, yardımcı sektörler tekrar canlanacak. Nakliyecilik tekrar canlanacak. Kamyonculuk artacak. Nakliyecilikte Devrek yıllardır isim yapmıştı. Tekrar bu ismi geri alacak. Çok sevinçliyiz."


Bizim Gazete




Geri Dön