19 / 04 / 2024

Devremülk riskleri!

Devremülk riskleri!

Devremülk riskleri aslında satın alma aşamasında başlıyor. Örneğin devre mülkü alım aşamasında öncelikle devre mülk mü yoksa devre tatil mi satın alındığının iyi bilinmesi gerekiyor...




Devremülk riskleri!


Devremülk riskleri aslında satın alma aşamasında başlıyor. Örneğin devremülkü alım aşamasında öncelikle devremülk mü yoksa devre tatil mi satın alındığının iyi bilinmesi gerekiyor. Devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçiyor, devre tatillerde ilgili binanın belirli bir süre için kullanımı satılmış oluyor. Dolayısı ile satın almak istediğiniz tatilin kişiye ait bir taşınmaz olarak mı yoksa 20-30 yıl gibi uzun ama belirli bir süre ile kısıtlı olarak sunulan tatil hakkı olarak mı satıldığının araştırılarak durumun öğrenilmesinde büyük fayda bulunuyor.


Tabii ki bunun yanı sıra birçok insan fiyatından dolayı devre mülkleri tercih etmiyor. Devremülk dezavantajları arasında yazlık bir eve göre masraflarının fazla olması bulunuyor. Bu masraflar satın alacak olanlar için devremülk riskleri gibi görülüyor.  Ayrıca devremülk alımlarında yıllık aidatların da ön plana çıkması tatilciler için bir dezavantaj haline geliyor. 


Bunun yanında devre mülkler konfor açısından daha iyi olabiliyor. Otelcilik hizmetleri, mülklerin sık aralıklarla temizlenmesi ve değişim sistemine üye olması da devre mülklerin artı yönleri arasında sayılabilir. Öte yandan kısa süreli bir tatil planı için bakıldığında yazlık almak ekonomik değildir. Devre mülklerin fiyatları yazlık bir eve ve bulunduğu konuma göre daha pahalı olsa da kısa süreli bir tatil için devre mülkler daha avantajlıdır. Özellikle orta gelir grubunda yer alan insanlar için daha ekonomik bir seçenektir.


Satın alan açısından düşünüldüğünde devre mülkler klasik otel odalarına göre daha üst düzeyde bir tatil geçirme imkanı sunuyor. Devremülklerde değişim sistemi olduğu için bir mülk sahibi istediği zaman farklı yerlerde de tatil yapabiliyor. Ödeme açısından da bakıldığında peşin veya vadeli ödemelerde tapu garantileri bulunuyor. Siz satmadığınız sürece devre mülkünüz ömür boyu sizin ve ailenizin mirası olarak kalıyor.


Çoğu insanın kararsız kaldığı devre mülk konusu 15 günden daha kısa bir zaman dilimi için tatil planlayan insanlar için çok güzel bir sistem. Devremülkler hem bulunduğu sosyal ortam ve çevresi itibari ile hem şehir hayatından uzaklaşmak hem de eşsiz bir tatil yapmak için bir fırsat değeri taşıyor.



Devremülkün faydaları!
Devremülk sözleşme örneği!
Devremülk miras kalır mı?
Devremülk onarım dönemleri!






Geri Dön