23 / 04 / 2024

Devremülk satışı!

Devremülk satışı!

Hak sahibi olduğunuz devremülk satışı nı ister kendiniz yapabiliyorsunuz ister firmadan satışı talep edebiliyorsunuz. Ancak firmalar devre mülk satışları veya kiralamaları için size taahhüt vermez...




Devremülk satışı!


Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkı olarak ifade ediliyor. Bir başka ifadeyle devremülk aldığınız zaman bir konutun, yalnızca seçtiğiniz belli günlerine sahip oluyorsunuz. Örneğin yılda on beş gün zaman aralığında siz o devremülkü dilediğiniz gibi kullanıp tatilinizi geçiriyorsunuz ve süreniz bittiğinde ise sırası gelen diğer devremülk hakkı sahibine bırakıyorsunuz. Yılın diğer günlerinde de durum böyle. Birden fazla sahibi olan devremülkler sırasıyla kullanılıp sıradaki hak sahiplerine devrediliyor.


Devremülk firmasının size yaptığı devremülk satışı ndan hak aldığınız zaman, devremülk sahibi olarak, söz konusu mülk üzerinde sahip olduğunuz günleri satma, devretme, kiraya verme, bir yakınınızı gönderme, miras bırakma gibi haklarınız da doğmuş oluyor.


Devremülk satışı nasıl yapılır?


Devremülk satışı, genellikle termal tesislere sahip firmalar tarafından yapılıyor. Devremülk firmaları, bir bağımsız bölüm için yılı günlere ve haftalara ayırıyor. Devremülk seçenekleri genellikle 7, 10 ve 15 günlük olarak belirleniyor. Tapulu olarak satılan devremülkte her yıl için seçmiş olduğunuz, size ait oluyor ve gidip tatilinizi yapabiliyorsunuz.


Eğer bir devremülk sahibi iseniz ve sahip olduğunuz devremülk satışı nı yapmak istiyorsanız, devremülkü aldığınız firmaya satabilme hakkınız var ya da kendiniz devremülk satışı nı bir başkasına yapabiliyorsunuz. Devremülk dışında bir de devre tatil olayı var. Bu da devremülk gibi ancak süreli olarak alınıyor. Örneğin devre tatilde 10-20-30 yıl gibi uzun ama belli bir yılı almış oluyorsunuz. Ayrıca devre tatilde devremülkteki gibi tapu sahibi olamıyorsunuz. Devre tatiller tapulu satılmıyor.



Devremülk devre tatil farkı!
Devremülk değişim sistemi!
Devremülk mevzuatı!
Devremülk ödemeleri!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön