25 / 04 / 2024

Devremülk devre tatil farkı!

Devremülk devre tatil farkı!

Devremülk devre tatil farkı olarak devremülk sahiplerine mülkün tapusu verilir; devre tatilde tapu verilmez. Devre tatil sadece belirli bir süre için kiralanmış olur. 10-20 yıl gibi uzun ama belirli bir süre...




Devremülk devre tatil farkı!

Devremülk ve devre tatil, aynı gibi görünen ama birbirinden farklı tatil şekilleri olarak karşımıza çıkıyor. Devremülk devre tatil farkı arasında devremülkün en önemli ve asıl tercih sebebi tapulu bir sistem olmasıdır. Yani devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerinee geçiyor, devre tatillerde ilgili binaların belirli süre için kullanımı satılıyor. 


Dolayısıyla satın almak istediğiniz tatilin kişiye ait bir taşınmaz olarak mı yoksa 10-20 yıl gibi uzun ama belirli bir süre ile kısıtlı olarak sunulan tatil hakkı olarak mı alınacağının iyi belirlenmesi gerekiyor. Bunun yanında devremül alıcılarına yatırım yapma imkanı da sunuyor. Yani devremülk tatili sayesinde tapulu bir mülk sahibi de olunuyor. Devremülk devre tatil farkı olarak devremülkün istenildiği gibi kiraya verilmesi veya satılması da mümkün. 


Devremülk devre tatil farkı!


- Devre mülk senede en az on beş günlük olur, tapuda tescillidir dolayısı ile devremülk sahiplerine tapu verilir. - Tapulu mülk sahibi buraya, kendisine tahsis edilen süreler için malik olur. Ölümü ile de bu yer mirasçılarına geçer. Aynen herhangi bir daire sahibi gibi hukuki işlem görür. 

- Devre tatil çoğunlukla bir hafta olur, tapusu yoktur.

- Devre tatil imzaladığınız sözleşmede belirtilen süre için alınır. Sözleşmede 25-40-45 yıl gibi yararlanma süresi olarak gösterilir. Bir nevi otel rezervasyonu gibidir. Süresi dolunca hakkınız da son bulur.

- Devre tatil ölüm halinde sözleşme son bulur ancak bazı sözleşmelere mirasçıların da istifade edeceğine dair hükümler koyulabilir. 

- Kısacası siz kaldığınız dairenin maliki olmazsınız. Malik bu yeri size kiralayan şirkettir. Herhangi bir nedenle şirket son bulursa sizin de hak talep edeceğiniz kimse ortada kalmaz. 



Devremülk yönetimi!
Devremülk hakkında bilgi!
Devremülk cayma dilekçesi!
Devremülkün anlamı!






Geri Dön