28 / 03 / 2024

Tamer Heper: Devremülk ile devre tatil arasında fark var!

Tamer Heper: Devremülk ile devre tatil arasında fark var!

Tamer Heper bugünkü Posta Gazetesi'nde devremülk ve devre tatil ile ilgili yazısını paylaştı...



Bence parasını alamayacak

2009 yılında Edremit civarında tatildeyken bir devremülk satış talebi ile karşılaştık. Bizi davet ettikleri yerde kalabalık bir pazarlama kadrosu bize bir haftalık devremülk sattı, bir kısım parasını aldı gerisini bono yaptık. Ancak ben bonoların da bir kısmını ödedikten sonra aralık ayı için aldığım devremülk atımından vazgeçtim. Durumu karşı tarafa bildirdim. Teklifim kabul edildi bir kısım belge gönderildi, bunların imzalanması sonucu bonolarımın ve verdiğim paranın iade olunacağı söylendi. Hatta paranın iadesi için gerekli banka hesabı istendi. Belgeleri imzaladım gönderdim, bonolarım geldi ama param gelmedi. İmzaladığım belgelerin fotokopisi mektubum ekindedir. Paramı nasıl geri alırım? • M.Ç.


Değerli okuyucularım; devremülk, gayrimenkul alım satımına tabidir. Öyle yollarda size devremülk satacağız diyenlere kanmayın. Gelin hafta sonu bizim misafirimizsiniz, yiyin için eğlenin diyenlere hiç kanmayın. Bugün kim kimi bedava eğlendirir yedirir içirir, var mı böyle bir bolluk? Yok elbette. Size devremülk satacağız derler devre tatil satarlar. Nitekim okuyucuma satılan devremülk değil, devre tatil. Arasında dağlar kadar fark var. Bir tekini söyleyeyim yeter. Devremülk tapulu maldır, devretatil, bir haftalık rezervasyondur. Devre tatil alınmaz mı? Alınır elbet ama bunun devre tatil olduğu, ancak bir hafta yararlanılacağı, tapusunun olmayacağı bile bile alınır. Devremülk diye devre tatil satılırsa bu sahteciliktir. Şimdi geleyim okuyucumun özel durumuna. Elindeki imzaladığı belgelere baktım, her şeyimi aldım ibra ederim diye özetleyeceğim iki belge imzalamış. Bu durumda bonolannı almış, şükretsin, karşı taraf tahsil ettiği parayı ödemeyecek, dava derseniz işi zor.


Benim bu kadar uzaktan tahminim, ödediği parayı vermeyecekler. Bu da tuzaklara düşmeye hazır okuyuculanm için örnek olsun.

Posta/Tamer Heper



Geri Dön