27 / 04 / 2024

Devremülk sahiplerinin görevleri!

Devremülk sahiplerinin görevleri!

Devremülk sahiplerinin görevleri arasında, tüm demirbaşlarla anayapı ve ortak yerlerini ve sitenin ortak tesislerini, plan, proje, ve sözleşmeler uyarınca korumaları, güzel, temiz ve bakımlı tutmaları da bulunuyor...




Devremülk sahiplerinin görevleri!


Devremülk hakkı sahipleri, devremülke konu olan taşınmaz malda, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Tapu Sicili ile bu sözleşmede tespit edilen hükümler saklı kalmak şartıyla, Medeni Kanunun maliklere tanıdığı hak ve yetkilere sahip oluyorlar.


Devremülk sahiplerinin görevleri arasında kendilerine ayrılan dönem süresince anayapı ve ortak yerlerinden ve sitenin ortak tesislerinden Türk Medeni Kanun’u ve sözleşmelerin hükümlerine göre faydalanma hakları bulunuyor.


Devremülk sahiplerinin görevleri arasında, tüm demirbaşlarla anayapı ve ortak yerlerini ve sitenin ortak tesislerini, plan, proje, ve sözleşmeler uyarınca korumaları, güzel, temiz ve bakımlı tutmaları da bulunuyor. Devremülk yönetiminde karar verilmedikçe, anayapı ve ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler yapamıyor, iç ve dış görünümü değiştiremiyorlar.


Devremülk kullanıcıları anayapı ve ortak yerler ile demirbaş eşyalarını kullanırken belirli kurallara uymak zorundadırlar. Ayrıca kullanıcıların ortak yerlerde tavuk, köpek ve kedi gibi hayvanlar beslemeleri, patlayıcı ve pis kokulu şeyleri bulundurmaları da yasaktır.


Anayapı, ortak yerler demirbaşlar ile sitenin ortak tesislerinde devremülk sahiplerinin kötü kullanmalarından veya ihmallerinden meydana gelecek her türlü hasarlardan yine devremülk sahipleri sorumlu oluyorlar. Bu kişiler yapılan hasarı dönem süreleri içinde onarmaya ve gidermeye ve dönem sonunda yeni dönem sahibine aynen teslim etmeye mecburdurlar.



Devremülkün tahliyesi!
Devremülk miras kalır mı?
Devremülk onarım dönemleri!
Devremülk nasıl yönetilir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön