28 / 03 / 2024

'Devremülkünüzü yabancıya satacağız' diyerek 55 kişiyi dolandırdılar!

'Devremülkünüzü yabancıya satacağız' diyerek 55 kişiyi dolandırdılar!

Devremülk sahiplerinin hisselerini yabancılara daha fazla fiyata satacakları vadederek 55 kişiyi dolandıran 44 şüpheli yakalandı.



Devremülk sahiplerinin hisselerini yabancılara daha fazla fiyata satacakları vaadiyle 55 kişiyi dolandıran 44 şüpheli Ankara, Muğla ve Denizli'de eş zamanlı yapılan "Prizma" operasyonuyla çökertildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlarından, yaklaşık 3 aylık çalışmaların ardından Ankara, Muğla ve Denizli'de şafak vaktinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 44 kişi yakalandı.

Ekipler, şüphelilerin, Ankara'daki çeşitli tesislerde devremülkü olan kişileri arayıp, hisselerini yabancılara değerinden daha fazla satacaklarını söyleyip 55 kişiyi dolandırdığını ve bu sayede 1 milyon liradan fazla vurgun yaptıklarını ortaya çıkardı.

Devremülk satışına ait EFT çıktısını gösteren şüphelilerin, nakit parası olan mağdurlardan paralarını aldıkları, nakdi olmayanlara da kredi çektirdikleri belirlendi.

"PRİZMA" ADINI VERMİŞLER

Şüphelilerin uyguladıkları bu yönteme "Prizma" adını verdikleri ortaya çıktı. Şüphelilerden 2'si mağdurlardan aldıkları parayla tatil yaparken bulundu. Firari 3 kişinin ise yakalanması için çalışmalar devam ederken gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!


Geri Dön