25 / 04 / 2024

Devremülkün tahliyesi!

Devremülkün tahliyesi!

Devremülkün tahliyesi yeni hak sahibine veya kullanma hakkını bıraktığı kişiye teslim etme şeklinde oluyor. Devremülk sahibi devraldığı anayapı ve ortak yerlerle, demirbaşları aynen ve eksiksiz olarak devir ve teslim etmeye mecburdurlar...




Devremülkün tahliyesi!


Devremülk hakkı sahipleri, kendilerine ayrılan ve tapu sicilinde belirtilen dönem süresinin sonunda, kullandıkları yapıyı ve ortak yerleri devremülk sözleşmesi hükümleri kapsamında tahliye etmeye mecbur olurlar. Devremülkün tahliyesi yeni hak sahibine veya kullanma hakkını bıraktığı kişiye teslim etme şeklinde oluyor. Devremülk sahibi devraldığı anayapı ve ortak yerlerle, demirbaşları aynen ve eksiksiz olarak devir ve teslim etmeye mecburdurlar.


Dönem süresi sonunda devremülkün tahliyesi ve devir işlemi yapılmadığı taktirde, devremülkü kullanacak dönem sahibi, kullanma hakkını bıraktığı kişilerden birisi veya yöneticinin tapu kaydını veya sözleşmeyi talebine ekleyerek ibraz etmesi halinde, oranın en büyük mülki amirinin emri ile tebligat yapılmadan zabıtaca tahliye ediliyor. Devremülkün tahliyesini yapmayan kişi herhangi bir idareye başvuru yapması da bu tahliye işlemini durdurmuyor.


Yapıyı ve ortak yerleri süresinde tahliye etmeyen kişilerle devremülk hakkı sahipleri diğer tarafın kayıplarıyla uğradığı zararları ödemekle sorumlu tutuluyor.



İstanbul'a yakın devremülk!
Devremülk ne demektir?
Devremülk aidatları!
Devremülk sözleşmesi nedir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön