29 / 03 / 2024

Devremülk ne demektir?

Devremülk ne demektir?

Devremülk sistemini ve devremülk sistemi ile mülk satın alanları çok sık duyuyorsunuz. Ancak konuya dair sorularınız hala var ise, sorularınızın yanıtı bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Devremülk ne demektir, detayları...



Devremülk ne demektir?

Devremülk, bir dairenin tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi maksatlarla bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkıdır. Devremülk sisteminde kişi, söz konusu mülkün kendisine sunulan seçeneklerinden belli bir tarihi ömürlük olmak üzere satın alabiliyor.


Bu durumu örnekle açıklayacak olursak; bir devremülk almak istediğinizi farz edelim. Devremülk alacağınız projeden size sunulan seçeneklerden birini seçiyorsunuz. Bu seçenekler arasında 7 günlük, 10 günlük ve 15 günlük gibi süreler ile tarihler yer alacak. Örneğin Temmuz ayının 1 ile 7'si arasındaki 7 günü satın aldınız. Anlaşmanızda aksi bir durum yazmadıkça ömür boyu her yılın Temmuz ayının 1'i ile 7'si arasında aldığınız devremülkün mülkiyeti size ait oluyor. Ayrıca, mülkü kullanmadığınız zamanlarda size kiralama hakkı bazı firmalarda ise kira garantisi sunuluyor.


Devremülk özellikleri;

Devremülk sisteminde, satın alınan mülkler tapulu olup, alınan devremülk kadar tasarruf hakkına sahip olunabiliyor. Mülk sahibi sahip olduğu günleri satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi haklara sahip.


Devremülk ne demektir, kısaca; devremülk ömür boyu seçilen tarihler arasında tekrar tekrar ücret ödemden tatil yapma imkanı olarak nitelendirilebilir.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön